Mediterrán érzés

2024.08.12. 14:00

Hamarosan újranyitja az ikonikus debreceni éttermet az eredeti tulajdonos – fotókkal

Boros József teljesen átalakítja a vendéglátóhelyet. A vállalkozó visszavette a Pálma üzemeltetését, és eldöntötte, újra felvirágoztatja a hervadásnak indult éttermet.

Hajnal László

Boros József, az étterem tulajdonosa vezette körbe a Haont a Pálmában

Forrás: Czinege Melinda

Javában zajlanak a munkálatok a debreceni Simonyi út és a Nagyerdei körút sarkánál lévő Pálma Étteremben, melyet a májusi viharos bezárása után visszavett az eredeti tulajdonosa. A Haon a helyszínen beszélt Boros Józseffel, aki elmondta, az elmúlt időszakban tarthatatlan állapotok uralkodtak a vendéglátóhelyen, ezért döntött úgy, hogy hosszú idő után újra felkarolja az ikonikus helyet, melyet fia fog üzemeltetni, ő maga pedig a háttérből felügyeli a rendet.

Pálma étterem, pálma, boros józsef, debrecen
A világos színek fognak dominálni a Nagyerdő szélén lévő Pálma Étteremben
Forrás:  Czinege Melinda

Az a gyakorlat, hogy hosszú távon nem tudnak jól működni azok az üzletek, ahol nincs jelen a tulajdonos vagy az üzemeltető. Rossz tendencia, hogy a bérlő általában kiveszi a pénzt a vállalkozásból, azonban nem törődik azzal, hogy azt vissza is forgassa

 – mondta. Hozzátette, az 1998-as nyitás óta aligha fordítottak gondot az épületre, azonban ezen a ponton a múltat lezárják, és teljesen felújítják a Pálmát, hogy újra egy kiváló, igényes vendéglátóegység legyen.

Mint fogalmazott, teljes felújításon esik át az étterem, az utolsó vezetéket is kicserélik, a falakon kívül szinte semmi sem marad a régi. Távozik a műfüves díszítés, a konyhai berendezések, a padlóburkolat, kicserélik a szellőzőrendszer csöveit és természetesen a bútorokat is. A bejárat felé vezető lépcsőt gránit borítja majd, illetve külső tetőszigetelést is kap az épület.

Csak a tenger és a homokos part fog hiányozni a Pálma mellől

A Pálma elnevezés nemcsak, hogy megmarad, hanem motívumként több helyen is megjelenik majd, így a söröző hangulatában mediterrán légkört fog árasztani. A téliesíthető teraszon élő pálmafákat kapnak helyet, és a tapéta mintázatát is a déli növény fogja díszíteni. Boros József elárulta azt is, a legizgalmasabb az étlap lesz, amelyen főként a tenger gyümölcseit kínálják majd, de a vállalkozó egyéb vendéglátóhelyein kedvelt fogásokat is lehet rendelni, többek közt pizzát és tésztás ételeket. Hozzátette, eredeti olasz alapanyagokkal dolgoznak, egy másik helyszínen pedig már zajlanak a próbafőzések.

A Pálma alapvetően sörözőként fog üzemelni a Beer and Wurst mintájára, és már megjelenésében a női célközönséget igyekszik bevonzani. A belső terében a világos színek dominálnak, a fal teljesen fehér lesz, míg a bútorok kárpitozása is pasztelles színekben pompázik majd.

Boros József nem sieti el a nyitást, azonban van rá esély, hogy már az augusztus 20-ai ünnep előttre is lehet asztalt foglalni. Úgy véli, ha minden jól megy, némi csúszás esetén is garantált az augusztusi nyitás.

Nem az első eset, hogy a vállalkozó egy tulajdonában lévő ingatlant újíttat fel: 2023-ban arról számoltunk be, hogy újranyitott a Borostyán Med Hotel, amelynek tetőszerkezete egy tűzvész következtében 2021 októberében teljesen megsemmisült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában