Közlekedés

2024.08.30. 18:27

Nyitott sorompónál jött a személyvonat a Sámsoni úton – frissítve!

Fokozott óvatosságra volt szükségük a közlekedőknek péntek délután. A MÁV válaszából kiderült: a sorompók egy várakozó személyvonat miatt álltak az égnek.

Haon.hu

Úgy érkezett meg egy személyvonat péntek délután a Sámsoni úti vasúti átjáróba, hogy közben a félsorompó nyitva volt, és látszólag a fénysorompó sem működött; minderről a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban jelent meg fotó péntek délután. Érdemes tehát óvatosan, fokozott körültekintéssel közlekedni az átjáróban.

Személyvonat érkezett nyitott sorompónál a Sámsoni úti vasúti átjáróba
Személyvonat érkezett nyitott sorompónál a Sámsoni úti vasúti átjáróba
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Az utóbbi időszakban nem először fordult elő ilyesmi, hasonló incidensekről itt, itt és itt írtunk.

Veszteglő vonat miatt volt nyitva a sorompó

A mostani esettel kapcsolatban kerestük a MÁV-ot, válaszuk szerint a fennakadás 25 percig tartott. 

– Péntek délután a Sámsoni úti átjárótól nem messze, a nyíltvonali pályaszakaszon egy Debrecenből Záhonyba tartó személyvonat műszaki ok miatt hosszabb ideig várakozásra kényszerült. A vonat a vasúti átjárótól kb. 300-400 méterre állt, így még a sorompóberendezés „behatási pontján” belül maradt a szerelvény – közölte a vasúttársaság, hozzátéve, hogy az ilyen típusú sorompók működését a sínekbe épített érzékelők szabályozzák.

A fennakadás 17.15-től 17.40-ig tartott, ez idő alatt a sorompót kikapcsolták, hogy folyamatosan lezárt állapota ne akadályozza a közúti közlekedést. A másik vágányon közlekedő vonatok a Sámsoni úti átjárót ebben az időszakban kis sebességgel (maximum 15 km/h), fokozott figyelemmel közelítették meg. A műszaki ok miatt várakozó vonat miután továbbindult, a berendezést újraindították, azóta a sorompó rendben üzemel

– írta a MÁV.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában