Helyi közélet

2024.08.22. 14:02

Új vasúti átjárót építenek Debrecenben

A 106-s vasútvonalon létesítenek új átjárót, a Déli Gazdasági Övezetben. A tervezett vasúti átjáró két, közforgalom számára nem megnyitott magánutat köt össze.

Haon.hu

A debreceni Déli Gazdasági Övezetben a meglévő 106 sz. vasútvonalon vasúti átjáró létesítésére írt ki pályázatot az Építési és Közlekedési Minisztérium. Az augusztus 21-i Közbeszerzési Értesítő az eljárás eredményéről tájékoztatott. A leírás szerint a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte meg a tendert a beérkező 4 ajánlat közül. A penyigei székhelyű Kft. 240 millió 791 ezer 700 forintért végzi el a munkát, aminek részét képezi  az útátjáró és a hozzá kapcsolódó létesítmények megvalósítása. A vasúti pálya egyvágányú, az engedélyezett sebesség 60 km/h, a megengedett tengelyterhelés 210 kN. A tervezett vasúti átjáró két, közforgalom számára nem megnyitott magánutat köt össze, a beavatkozás hossza 16 méter. Az átjáró 2x1 forgalmi sávos lesz, fénysorompóval ellátott. 

Vasúti átjárót építenek Debrecenben
Vasúti átjárót építenek Debrecenben
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában