Csoda szép!

2024.09.06. 16:10

Ez a gyönyörű gép landolt csütörtökön Debrecenben, világsztárokkal a fedélzetén – fotóval

A vörös-arany-fekete festésű Airbus a belga labdarúgó-válogatottat hozta Debrecenbe. A gép megérkezéséről a debreceni repülőtér és a belga nemzeti csapat Facebook-oldala is posztolt.

Haon.hu

Különleges festésű Airbus A320-as landolt csütörtökön a debreceni repülőtéren: a Trident nevű, fekete-arany-vörös gép a belga labdarúgó-válogatottat szállította, amely péntek este Izrael ellen játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést Debrecenben. A gépről a reptér Facebook-oldala osztott meg fotókat és némi háttérinformációt. Mint írták, 2009 áprilisában gyártották az olasz Alitaliának, és 2022 óta a Brussels Airlines flottájának része. Ez a látványos gép nemcsak a repülés szerelmeseit szólítja meg, hanem fontos üzenetet is hordoz magával, hisz amellett, hogy felhívja a figyelmet a sport fontosságára, a sportolók közötti egyenlőséget is képviseli – tették hozzá a posztban.

A Trident nevű gép, amely a belga válogatottat hozta Magyarországra, csütörtökön szállt le a debreceni repülőtéren
A Trident nevű gép, amely a belga válogatottat hozta Magyarországra, csütörtökön szállt le a debreceni repülőtéren
Forrás: Facebook / Debrecen International Airport

A belga férfi válogatottat Vörös Ördögökként is emlegetik, innen a gép elnevezése és a hozzá kapcsolódó szigonyminta, amely a géptörzs hátsó részén lángokban végződik. Természetesen ez sem véletlen, ugyanis a női nemzeti csapat Vörös Lángok néven is ismert.

A sikeres landolásról egyébként a válogatott közösségi oldala is posztolt csütörtökön. A keretben többek között ott van a Manchester City két klasszisa, Kevin De Bruyne és Jérémy Doku, de az Aston Villában futballozó Youri Tielemans és a Roma játékosa, Alexis Saelemaekers is megérkezett Debrecenbe.

A Belgium–Izrael összecsapást pénteken 20.45-től rendezik zárt kapuk mögött.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában