Ünnepség

2024.09.09. 10:07

Felejthetetlen hétvégével ünnepelte meg Hajdúsámson, hogy 20 éve városi címet kapott

Hajdúsámson idén ünnepli, hogy 2004. július 1-én, 20 éve megkapta a városi címet. Ennek tükrében számos programot, versenyt, előadást rendeztek eddig, a tetőpont pedig a kétnapos VIII. Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja és Városnap volt, amelynek szeptember 6-án és 7-én adott otthont a település.

Dandé Melinda

 A nyitóünnepségén adták át a Városi díjakat azok számára, akik kiemelkedően végzik munkájukat, és bizonyították elhivatottságukat Hajdúsámsonért. A díjakat Antal Szabolcs polgármester, Urbánszki Károlyné és Bodóné Őri Gyöngyi képviselők adták át, illetve a Hajdúsámson Lencsevégen 2.0 fotópályázat eredményhirdetésére is sor került. Az első napot megtisztelte Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében gratulált a díjazottaknak, hogy Hajdúsámsonnak jó hogy ilyen értékes emberei vannak. Karda Róbert, Csíkszentdomokos, a testvértelepülés polgármestere is ünnepi köszöntőt mondott, aki szintén gratulált és hálás azért, hogy ilyen szoros és baráti kapcsolat alakult ki a két település között.

Elismeréseket is átadtak a fesztiválon
Elismeréseket is átadtak a fesztiválon
Forrás: Könyvtár-archív

A Csíkszentdomokosi néptánccsoport táncával elhozta az igazi magyar virtust az ünnepélyre. A napot Caramel és Tolvai Reni koncertjeivel zárták.

Díjazottak

Közművelődési Díj: Vasné Kaponyás Ágnes könyvtáros

Egészségügyi Díj: Kovács László mentőápoló

Közbiztonsági Díj: ifj. Milotai László

Sport Díj: Deczki Vanda sportoló

Közszolgálati Díj: Bujdosóné Czirják Mariann pénzügyi osztályvezető

Év Vállalkozója Díj: Lády Rudolf L-Trade Kft. ügyvezetője

Év Közéleti Személyisége Díj: Szanyi György református lelkész

A fesztivál második napján sem unatkoztak

Gyönyörű szeptemberi időben, baráti találkozásokkal, több száz fesztiválozóval, 37 főzőcsapattal, helyi és meghívott fellépőkkel, gyerekműsorokkal, hadi-, katasztrófavédelmi és egészségügyi bemutatókkal, mulatós és Vastag Tamás koncerttel telt a fesztivál 2. napja, melynek méltó zárását a tűzijáték koronázta meg.

Karda Róbert Csíkszentdomokos polgármestere, Szőllős Sándor Bocskaikert polgármestere, Tasó László országgyűlési képviselő, Ménes Andrea Vámospércs polgármester, Tasi Sándor Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Antal Szabolcs polgármester, házigazda
Karda Róbert Csíkszentdomokos polgármestere, Szőllős Sándor Bocskaikert polgármestere, Tasó László országgyűlési képviselő, Ménes Andrea Vámospércs polgármester, Tasi Sándor Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Antal Szabolcs polgármester, házigazda
Forrás: Könyvtár-archív

Balogh József, a Hajdúsámsoni Polgárőr Egyesület elnöke 15 éve hűen, lelkiismeretesen, áldozatosan végzi munkáját a város biztonságáért, akit elismerése jeléül oklevéllel és az önkormányzat ajándékával lepett meg a polgármester.

A Hajdúsámsoni 3-D Sport Egyesület pingpong versenyére is sor került az iskola tornatermébe Bertalan Zoltán elnök szervezésével.

A rendezvény fővédnöke Tasó László országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte az elmúlt 20, illetve 10 év fejlődését, gyarapodását, közösségi erejét a városnak, melyhez gratulált és további sok sikert kíván.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés alelnöke szintén méltatta a települést, hogy a várossá válás óta Hajdúsámson gazdag utat járt be és baráti kapcsolat alakult ki a vármegyével.

Antal Szabolcs polgármester, a fesztivál házigazdája visszatekintett az elmúlt 20 évre, elődei munkájára és a vezetése alatt eltelt 10 évre. – Számos beruházás, fejlesztés, program valósult meg ez idő alatt, a kulturális élet, a közösség ereje erősödött, melyek beírták magukat Hajdúsámson történelmébe – hangzott el ünnepi beszédében.

A főzőverseny díjazottjai
A főzőverseny díjazottjai
Forrás: Könyvtár-archív

A főzőverseny eredményei

Leves kategória  

  • I. hely: Jó Nagy Páva csapata Halászlé
  • II. hely: Sámsoni Vidám Mamik Gulyás leves
  • III. hely: Kéményesek Tárkonyos raguleves

Pörkölt kategória

  • I. hely: Kellenberg csapata Betyár pörkölt
  • II. hely Jó Nagy Páva Csülökpörkölt
  • III. hely: Betyár Banda csapata Csülkös pacal

Egyéb kategória 

  • I. hely Mi ketten Harcsapaprikás kapros nokedlivel
  • II. hely Krém csapat Húsgolyó ízvilága
  • III. hely Harmónia Nyugdíjasklub Hajdúsámsoni slambuc

Különdíj   

  • Jó Nagy Páva csapata
  • Bocskai István Vadásztársaság

Legszebb sátor     

Betyár Banda csapata

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában