Vadászat

13 órája

A világhírű gúthi dámszarvasokat is láthatták az EU vadászati főigazgatói

Az EU vadászati főigazgatói szerdán gúthi vadászterületet látogatták meg.

Haon.hu

Az Európai Unió vadászati főigazgatói négy napot töltenek Magyarországon. Az évente megrendezésre kerülő informális ülés helyszíne ezúttal Vásárosnamény. A rendezvény ahhoz a programsorozathoz kapcsolódik, amelyet azért szerveztek, mert Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. A vadászati főigazgatók szerdán ellátogattak a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetébe – tudatta portálunkkal a NYÍRERDŐ Zrt.

A vadászati főigazgatók ellátogattak a Nyíerdő Zrt. Gúthi Erdészetébe
A vadászati főigazgatók ellátogattak a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetébe
Forrás: Nyírerdő Zrt.

A szakembereket Hidas Tibor vezérigazgató és Pósán Ferenc erdészeti igazgató fogadta. Az itteni vadgazdálkodásról Misó Mihály vadászati ágazatvezető és Hostisóczki Ákos kerületvezető vadász tartott trófea-bemutatóval színesített ismertetőt. A program során a külföldi szakembereknek arra is lehetőségük nyílt, hogy a vadászterületen nézzék meg a gúthi dámszarvasokat.

Arra is lehetőségük nyílt, hogy a vadászterületen nézzék meg a gúthi dámszarvasokat
Arra is lehetőségük nyílt, hogy megnézzék a gúthi dámszarvasokat
Forrás: Nyírerdő Zrt.

A gúthi az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját, a vadgazdálkodás, a környezetvédelem és természetvédelem összehangolásáért.

A legnagyobb hírnevet az 1972-ben betelepített dámszarvas hozta meg a terület számára. 1991-ben, majd 2002-ben egyaránt világrekord trófeát viselő dámbikát hoztak itt terítékre, jelenleg a világranglista első három helyét gúthi trófeák birtokolják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában