Zöld oázist alakítanak ki a hajdúböszörményi könyvtár udvarán

Haon.hu

A hajdúböszörményi Kertész László Városi Könyvtár már évek óta jó gazdája a városközpontban lévő irodaház belső udvarának, ahol a könyvtár is működik.  Az udvar zöldítését lépésről-lépésre tervezik és végzik önkéntesen a könyvtár munkatársai. Idén a MOL Új Európa Alapítványának támogatásával és a Zöld Körrel közreműködve új elemekkel bővül az udvar mintakertje. Komposztáló keretek, pihenőpadok és esővízgyűjtő edény kerül elhelyezésre a magyar olajipari vállalat jóvoltából – közölte közösségi oldalán a Zöld Kör

Zöld oázist alakítanak ki a hajdúböszörményi könyvtár udvarán
Zöld oázist alakítanak ki a hajdúböszörményi könyvtár udvarán
Forrás: Zöld Kör / Facebook

A komposztkeretek összeállításában és elhelyezésében péntek délután a helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjai is segédkeztek. Tatár Antal tanár úr vezetésével a szakképzőiskola kollégistái nagy lelkesedéssel fogtak neki a munkának és ezzel közösségi szolgálatukhoz kapcsolódóan is ledolgozhattak néhány órát egyesületünknél.
Fotó: Zöld Kör archívum

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában