Felhívás

3 órája

Veszett rókák miatt rendeltek el ebzárlatot

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el számos hajdú-bihari településen a rókák veszettség elleni immunizálása miatt.

Haon.hu

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló rendelet alapján, a Püspökladányi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály illetékességi területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el – hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán a nagyrábéi önkormányzat. Mint írják, az intézkedés ideje alatt, a rókák veszettség elleni immunizálása miatt október 5. és 10. között el kell zárni a házi kedvenceket.

Október 5. és 10. között el kell zárni a házi kedvenceket
Október 5. és 10. között el kell zárni a házi kedvenceket
Forrás:  MW-archív

A tilalom ideje alatt elzárva (vagy megkötve) kell tartani a kutyákat és a macskákat úgy, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek az alábbi településeken: Báránd, Bihartorda, Nagyrábé, Sárrétudvari, Bihardancsháza, Földes, Püspökladány, Szerep, Biharnagybajom, Kaba, Sáp, Tetétlen.

Ha a gazdik mégis elvinnék a kutyájukat sétálni, csak pórázon és szájkosárral tehetik. 

További részletekről Nagyrábé közösségi oldalán olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában