A bűvös dátum: szeptember 27.

2024.09.08. 14:08

Sok-sok programmal készül a Debreceni Egyetem a Kutatók Éjszakájára, már regisztrálni is lehet

A Debreceni Egyetem idén is várja a tudomány és kutatás iránt érdeklődőket szeptember 27-én. Az Kutatók Éjszakája csaknem 200 programot kínál a látogatóknak.

Haon.hu

A Kutatók Éjszakája programjait ebben az évben már 17. alkalommal szervezi meg a Debreceni Egyetem (DE) Tudományos Igazgatósága. Az intézmény 2005-ben csatlakozott az Európa-szerte megrendezett ismeretterjesztő eseménysorozathoz, emlékeztet az egyetem hírportálja.

Kutatók Éjszakája: idén is látványos programokkal vár a Debreceni Egyetem
Kutatók Éjszakája: idén is látványos programokkal vár a Debreceni Egyetem
Forrás: Napló-archív

- A tudomány megismertetése a nagyközönséggel mindig kiemelt fontosságú volt az egyetem számára, a Kutatók Éjszakája pedig kifejezetten az a rendezvény, amelyen a kisiskolástól a nyugdíjasig mindenki megtalálhatja a kínálatban az őket érdeklő programelemeket, így újabbnál újabb ismeretekre tehetnek szert – mondta a hirek.unideb.hu-nak Varga Zsolt. A DE Tudományos Igazgatóságának vezetője kiemelte:

a cél változatlan, az idelátogatókkal szeretnénk megismertetni az egyetemet, a fiatalabb korosztálynál pedig egyfajta beiskolázási fórumként tekintenek a Kutatók Éjszakájára.

- Szeretnénk a kutatói utánpótlás számára bemutatni, milyen életpályamodelleket, lehetőségeket kínál számukra az egyetem. Természetesen kiemelt fontosságú a kutatások népszerűsítése, és játékos formában a tudományos eredmények bemutatása is – hangsúlyozta Varga Zsolt.

Kutatók Éjszakája 2024: újdonságokkal és készül a Debreceni Egyetem

Idén sem maradnak el az évek óta népszerű programok, köztük az Utazás a koponyák körül elnevezésű anatómiai körséta, újra benépesül a hangyafarm az asztalon, ismét lesz sürgősségi életmentési bemutató, és táncház a Főépület Díszudvarán.

Újdonságként – többek között – népi kézműves bemutató, zenei flashmobok, a Főépület előtt könnyűzenei retróbuli, az Egyetemi templomban pedig koncert várja az érdeklődőket.

Idén is lesz táncház a Főépület Díszudvarán
Idén is lesz táncház a Főépület Díszudvarán
Forrás: Napló-archív

- A Kutatók Éjszakáját mindig nagy lelkesedéssel szervezzük, idén is számos önkéntes segíti a Tudományos Igazgatóság és munkatársainak munkáját. Készülünk számos új ajándékkal, és új helyszíneket is megismerhetnek a látogatók. Szeretettel várunk mindenkit, csakúgy, mint 17 éve mindig – mondta az egyetemi hírportálnak Mándy Zsuzsa, a DE Tudományos Igazgatóság munkatársa, a programok főszervezője.

A Kutatók Éjszakája programjairól további információ található ezen az oldalon, ahol regisztrálni is lehet a rendezvényekre. Az egyetemi Kutatók Éjszakája Facebook-esemény pedig itt érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában