„Krúdysok a Krúdysokért”

2 órája

Összefogtak az iskolások, milliókat gyűjtöttek a debreceni kisfiúnak

Tanárok, szülők és diákok is beszálltak az akcióba, ami igencsak eredményes volt. Micskó Benjámin édesanyjának egykori iskolája, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium több mint 3 millió forintot adományozott a családnak.

Haon.hu

Többször is beszámoltunk már a debreceni Micskó Benjámin történetéről: ő az a 4 éves kisfiú, aki Duchenne-féle izomsorvadásban szenved, a betegség kezeléséhez szükséges génterápia viszont nagyon drága, 1,3 milliárd forintba kerül. A szülők gyűjtést indítottak, hogy gyermekük megkaphassa a külföldi gyógykezelést, a felhívásra pedig rengetegen megmozdultak, érkeztek felajánlások többek között a Campus Fesztiváltól és focidrukkerektől is.

Micskó Benjáminért rengetegen összefogtak, most egy nyíregyházi iskola szállt be a gyűjtésbe
Micskó Benjáminért rengetegen összefogtak, most egy nyíregyházi iskola szállt be a gyűjtésbe
Forrás: Facebook/Mentsük meg Benit

Iskolások fogtak össze Micskó Benjáminért

A BorsOnline szombaton azt írta, a gyűjtés nagyon szépen halad, fél év alatt már közel félmilliárd forint gyűlt össze, az akcióba pedig most Beni anyukájának egykori gimnáziuma is beszállt. – Tizenkilenc évvel ezelőtt végeztem a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban, ahol elkezdtem a szárnyaim bontogatni nagy tervekkel. Sok kedves emlék fűz az országosan elismert gimnáziumomhoz. Milyen sok minden történt azóta, és mégis van, ami nem változik. A számomra oly kedves, egykori tanárnőm, Páll Csilla, hihetetlen összefogást kezdeményezett az iskolában. A tanárok, diákok, szülők összefogásával minden osztályban gyűjtöttek Benikének „Krúdysok a Krúdysokért” jelszóval – mondta az édesanya, Boglárka a lapnak

Az iskola együttesen három és fél millió forintot adományozott a gyermek gyógyulására, az édesanyja pedig nagyon büszke az intézményre.

– A szívem csordultig tele, hogy a kisfiamért ilyen összefogás indult. Remélem, Beni is ilyen csodálatos közösségben töltheti majd felhőtlen kamaszéveit – tette hozzá az anyuka.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában