2024.09.21. 08:43
Fővárosi séf főzött ebédet a nyíracsádi diákoknak
Karakteres, megújult ízekkel, különleges receptúrával gazdagodhat az iskolai menza étrendje.
Szeptember 19-én zöldségleves és lasagne volt a nyíracsádi Szent Piroska Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola menzájának ebédje. Ebben nem is lenne semmi különös, az aznapi ebéd mégis tartogatott meglepetést. Ezt a menüt ugyanis nem a helyi szakács nénik, hanem István András fővárosi séf készítette el a nyíracsádi iskolások számára.
István András, aki Nánásiné Rózsa Tünde élelmezésvezető meghívására érkezett Nyíracsádra, egy budapesti élelmiszeripari kft. üzletfejlesztő séfje, akinek az a feladata, hogy az általuk gyártott termékekből minél szélesebb körben használható receptúrákat kreáljon. Az iskola konyhája évek óta partneri kapcsolatban van a céggel, s mivel az élelmezésvezető és a szakácsok is elégedettek a termékekkel, nyitottak a közvetlenebb, szorosabb kapcsolat kiépítésére is. Így került sor a közös főzőnapra is Nyíracsádon.
Az a célunk, hogy olyan receptúrákat alkossunk, melyek egyaránt használhatók a közétkeztetésben és mondjuk a szállodaiparban is. Széles a palettánk, hiszen a piac is azt diktálja, hogy szem előtt tartsuk az előírásokon túl az egészséges táplálkozás, az ételérzékenység szempontjait is. Szinte minden termékünk csökkentett sótartalmú, vannak allergénmentes, ízfokozó mentes, gluténmentes termékek, amik szintén beépíthetők akár egy iskolai menza menüjébe is. Ha igény van rá, szívesen kiszállunk, és meg is mutatjuk, hogyan lehet az általunk gyártott alapanyagokat gyorsan, gazdaságosan és hatékonyan használni
– fogalmazott a séf, aki az egyszerű zöldségleves mellé nagyon ízletes, karakteres, paradicsomos lasagnet készített.