Beruházás

1 órája

Belterületi utak kapnak aszfaltburkolatot Vámospércsen

Haon.hu

Összesen mintegy 126 millió forintból épülhetnek belterületi utak Vámospércsen – jelent meg szeptember 26-án a Közbeszerzési Értesítőben. Az önkormányzat beruházásában végzendő fejlesztést két részre bontották. Az elsőben az Arany János utca kaphat aszfaltburkolatot; 30 km/óra közlekedési sebességre tervezték és utca lakó-pihenő övezetnek jelölik ki. Zsákutcaként marad meg. A munka 315 méternyi szakaszt érint, a tervezett burkolatot az utca közepén helyezik el, figyelembe véve a közmű oszlopokat és a bal oldalon található járdát, közműveket.

Belterületi utak újulnak meg Vámospércsen
Belterületi utak újulnak meg Vámospércsen
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A második részben a Rákóczi Ferenc újul meg, szilárd burkolattal építik ki a Táncsics utca burkolatához csatlakoztatva. Itt is 30 km/óra közlekedési sebességgel terveztek, 457 méteren. A tervezett út 4,25 méter széles egyoldali keresztirányú esésű útburkolat, mindkét oldalon 1,25 méter széles teherbíró stabilizált útpadkával. Az utcában zárt csapadékvíz elvezető rendszer készül. Az útterület rendkívül keskeny, gyakorlatilag több helyen kiemelt szegélyeket kell építeni az oszlopok közelsége és védelme érdekében. Ahol ez sem elég, ott egy helyen át kell helyezni a közmű oszlopot – részletezik.

Mindkét rész kivitelezésére tízen pályáztak, az elsőt egy hajdúsámsoni, a másodikat egy hajdúböszörményi vállalkozás nyerte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában