Programajánló

2 órája

Izgalmas programokkal vár a hortobágyi behajtási ünnep

Hagyományőrző bemutatók, családi programok és gasztronómiai élmények is színesítik a napot.

Haon.hu

Korábban már beszámoltunk a régi népszokások hagyományait követő eseményről. Az október 26-i hortobágyi Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep színes programkínálattal várja az érdeklődőket.

Idén is lesz kézműves vásár a Behajtási Ünnepen
Idén is lesz kézművesvásár a behajtási ünnepen
Forrás: Napó-archív

A családokat többek között bábjáték, színházi előadások és népi komédia szórakoztatja, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Darufesztivál programjának keretein belül pedig színpadi műsorok, népi és természetismereti játékok, Kádár Ferkó Fotószínháza és kézműves foglalkozások várnak mindenkit.

A kézművesvásáron a vidék jellegzetes, népi iparművészei által készített használati eszközei és dísztárgyai sokaságában gyönyörködhetnek az érdeklődők, de több másik egész napos programmal is készülnek: A változatos előadások, kézműves foglalkozások, népi játékok mellett az igazi ínyenceknek is kedveznek, lehetőség lesz a helyben készült bográcsos pásztorételek megízlelésére is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában