Advent

2 órája

Még az októbernek sincs vége, máris az adventre hangolódik Debrecen – fotókkal

Hamarosan újra ünnepi pompát ölt a Kossuth tér és környéke. Ugyan még október derekánál járunk, a debreceni advent egyes díszítőelemei azonban már a helyükre is kerültek.

Haon.hu

Még alig csöppentünk bele az őszi időszakba, Debrecenben már tart az adventi készülődés, ugyanis a főtéren elkezdték kihelyezni a díszkivilágításhoz szükséges fényfüzéreket, kisebb díszeket. Sokan ezt furának tarthatják, legyinthetnek is, hogy hol van még a karácsony, de ha figyelembe vesszük, hogy november végén már megnyitja kapuit a Debreceni Advent, máris kevesebb idő áll a munkások rendelkezésére. 

Még az októbernek sincs vége, de már ünnepi időszakra hangolódik Debrecen
Még az októbernek sincs vége, de már ünnepi időszakra hangolódik Debrecen
Forrás: Molnár Péter

Otthon persze elég csak a fát, esetleg a beltereket feldíszíteni, vagy, aki kertes házban él, az az udvart is kivilágíthatja, de az mégsem akkor a nagy tér, mint a Kossuth tér és környéke. Nem egy fára kerülnek fel az izzók, nem csak egy fényfüzér ragyogja majd be a teret, hanem több kilométernyi kábelt kell lefektetni és fák tucatjait kell pompás, fénylő ruhába öltöztetni.

A munkálatokat csütörtökön és pénteken örökítette meg Molnár Péter kollégánk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában