Helyi közélet

10 órája

Gyászol az egyházmegye – tragikus balesetben vesztette életét Ferencz Viktor hitoktató

Szeretett tanítójuktól búcsúztak a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjai és dolgozói. Ferencz Viktor 43 éves korában, október 3-án egy tragikus baleset következtében vesztette életét.

Haon.hu

Ferencz Viktor hitoktatóra emlékeznek Fülöpön és Nagykállón

Forrás: Facebook / Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Ferencz Viktor, a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 43 éves hitoktató tanára, családapa október 3-án tragikus baleset következtében elhunyt – adta hírül közösségi oldalán a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Mint írják, Ferencz Viktor virrasztását október 8-án, kedden 17:00 órától tartották a nagykállói római katolikus templomban. 

Gyászol az egyházmegye – tragikus balesetben vesztette életét Ferencz Viktor hitoktató
Gyászol az egyházmegye – tragikus balesetben vesztette életét Ferencz Viktor hitoktató
Forrás: Facebook / Debreceni-Nyíregyházi Egyházmegye

Ferencz Viktortól tanítványai és kollégái megrendülve búcsúztak a baleset napján az iskolában. Gyertyát gyújtottak, úgy ahogyan azt „Viktor bácsi” szokta: a gyertyát a földre tették, körbeülték, megfogták egymás kezét, együtt sírtak, imádkoztak, majd megosztották egymással Viktor bácsiról a legkedvesebb emlékeiket. 

Drága Viktor! Hála van a szívünkben, hogy részese voltál iskolánknak! A lényeddel neveltél! Becsületességből, hivatásszeretetből, tenni akarásból példát adtál nekünk! Valóban tettél azért, hogy jobb legyen körülötted a világ. Szeretett családodnak vigasztalódást kívánunk! 

– emlékezett meg Popovics Ferencné iskolaigazgató a szeretett hitoktatóról.

Az egyházmegye bejegyzésében azt írja, Palánki Ferenc megyéspüspök atya is imádkozott Ferencz Viktor hitoktató lelki üdvéért és családjáért a baleset napján, a Szent László Imaszövetség elsőcsütörtöki imaalkalmán bemutatott szentmisén, a debreceni Szent Család-templomban a jelen lévő papokkal: Németh István püspöki titkár, egyházmegyei hitoktatási referens atyával és Kálmán József plébánossal, valamint a hívekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában