Nemes kezdeményezés

3 órája

A játék összeköt: új játszótér épült ebben a hajdú-bihari városban

Jótékony kezdeményezés keretében valósult meg a projekt. A játszótér összeköt minden gyermeket Hajdúnánáson.

Haon.hu

Kulturális szimbólumokat és a város történelmének ikonikus alakját jeleníti meg az a játszótér, amelyet Hajdúnánáson adtak át. A közösségi téren akadálymentesített elemek várják az ép és fogyatékkal élő gyermekeket és családjaikat. 

Egy új játszótér várja a gyerekeket Hajdúnánáson
Új játszótér várja a gyerekeket Hajdúnánáson
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A „gondolati akadálymentesítést”, tehát a fogyatékossággal élő és ép emberek közötti – olykor láthatatlan – társadalmi korlátok lebontását, valamint a társadalmi beilleszkedésük támogatását tűzte ki célul a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” program elindításával. A kezdeményezésnek köszönhetően immár harminchárom olyan befogadó játszótér épült országszerte, amelyeket minden kiskorú egyaránt használhat, ezáltal megtapasztalva a közös játék örömét. A befogadó játszótereknek kiemelt jelentőségük van a szemléletformálásban, ugyanis segítségükkel a gyermekek befogadóbb felnőttekké válhatnak, ami hosszú távon hozzájárul a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadottságához is.

A játszótér Hajdúnánást is szimbolizálja

A befogadó játszóterek tervezésekor és kivitelezésekor a társaság mindig ügyel arra, hogy azok tematikája utaljon a város történelmére, kultúrájára, szokásaira, illetve egyedi sajátosságaira. Nincs ez másképpen az új hajdúnánási játszótér esetében sem, amelynek jelképe a hajdúkapitány, akik a török hódoltság idején a környék lakosságának és a helyi értékeknek a védelmezői voltak.

Olyan nemes célkitűzés valósult meg, amely a legnagyobb kincsünk, a gyermekünk szabadidejének hasznos eltöltéséhez fog hozzájárulni

– mondta Bódi Judit, Hajdúnánás polgármestere. 

Hozzátette: „Ez a játszótér inkluzív, mindenki számára tervezett játszótérként nem pusztán akadálymentesítési megoldásokat kereső, hanem proaktív gondolkodásmódot feltételező tervezési metódusokkal létrehozott projekt, ahol a gyermekek az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké”.

Bódi Judit polgármester szerint a fiatalok az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké
Gál Mihály, a Szerencsejáték Zrt. miskolci értékesítési régiójának vezetője és Bódi Judit polgármester
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széleskörű integrációját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában