Őszi kerékpártúra Székelyhídra

Turóczi Barnabás

Sportot kedvelő vértesi baráti társaság kerékpáros túrát szervezett október 23-án a romániai testvérvárosba, Székelyhídra. Délelőtt 10 órakor a Kassai utcai parkolóból indultak útnak a Monostorpályiból érkezett bringásokkal, akikhez kokadi és álmosdi kerékpárosok is csatlakoztak, így 26 főből állt a karaván. A gyönyörű napsütéses őszi időben igazi élmény volt a 40 kilométeres oda-vissza út.

A kerékpárosok, ahogyan elhagyták Létavértest
A kerékpárosok, ahogyan elhagyták Létavértest
Forrás: Turóczi Barnabás

– Nagyon szép napunk volt. A székelyhídi Turul szobor parkjába tervezett rövid pihenő módosult, mivel Antal Anita közbenjárásának köszönhetően megismerhettünk egy 80 éves nyugalmazott pedagógust, halbiológus professzort, Wilhelm Sanyi bácsit, aki előadást tartott Székelyhíd nevezetességeiről, az Érmellékről, illetve vezetésével megnéztük a pákászati kiállítást, és megismerkedhettünk jó néhány halász és vadász eszközzel is – mondta el Tóthfalusiné Bubrik Beáta pedagógus, a kerékpártúra egyik szervezője.

Túrázók a székelyhídi Turul szobor parkjában
Túrázók a székelyhídi Turul szobor parkjában
Forrás: Turóczi Barnabás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában