Helyi közélet

2019.04.08. 08:05

Begördült a dolce vita

Debrecen - Vespákat állítottak ki a cívisvárosban; alakul a helyi klubélet.

Debrecen - Vespákat állítottak ki a cívisvárosban; alakul a helyi klubélet.

Megérkezett végre az igazi tavasz, a Csapó utcai bevásárlóközpontba pedig, mondhatni, berobogott a kikelet évszaka – ugyanis az olaszos életérzés jegyében összeállított idénydivat-bemutatóhoz társítva néhány napja a legendás talján kismotor, a Vespa egy-egy példánya pompázik ott.

Egészen pontosan hat – igazít ki beszélgetésünkkor a márka itteni szerelmesei közül Csonka Zsolt –, melyek legkorosabbika 28 évvel ezelőtti. A járgányok április 10-ig még megtekinthetők a -1. szinten, kiegészítve a piac felőli bejáratnál néhány, a „Vespa-huszárok” közösségi életéből származó fotóval.

Azt is megtudtuk tőle: mintegy negyven vespás lehet Debrecenben, ők gurították össze a Fórumban tanyát verő kollekciót. Az ikonikussá vált kismotor rajongóinak hivatalos országos klubja működik hazánkban, s a debreceniek szintén elindultak a közösségépítés útján. Ennek további lendületet adhat az a megtisztelő fejlemény is, hogy ebben az évben a magyar Vespa-klub rendezheti a világtalálkozót, június elején Zánkán, melyre több ezer résztvevőt várnak.

Nemsokára tehát robognak tovább a kis mediterrán zümmögények – egyenesen a nyár felé…

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában