Helyi közélet

2019.02.27. 09:23

Bölcsőde is van most már Csökmőn

Csökmő - Ünnepélyesen is megtörtént a Minibölcsőde átadása Csökmőn február 26-án délelőtt.

Csökmő - Ünnepélyesen is megtörtént a Minibölcsőde átadása Csökmőn február 26-án délelőtt.

Az egykori szolgálati lakásból kialakított új intézmény avatásán beszédet mondott dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Nagy Tibor polgármester és Nagy Imréné, a bölcsőde vezetője. Szavalatot hallhattak Kiss Zsigmondnétól, a Játéksziget Óvoda dolgozójától. A szalagot Vitányi István, Nagy Tibor és Soltész Andrea intézményvezető vágta át, jelképesen átadva a bölcsődét a falunak.

Fotó: B. Kiss Andrea

A jelenlévők megtekinthették a szép, korszerű intézményt, ami hét férőhelyes, de jelenleg 6 kisgyermek élvezi az előnyeit. Az országgyűlési képviselő beszédében kifejtette, hogy Csökmő példásan sok pályázati támogatásban részesült, ezáltal számtalan fejlesztés történt a faluban. A bölcsődére 10 millió forintot nyert az önkormányzat, ebből az átépítés, kivitelezés 8 millióba került, 2 millióból pedig a szükséges berendezési tárgyakat, eszközöket vásárolták meg. Az udvar kialakítását, a kerítést, a villámvédelmet és a hőszigetelést az önkormányzat önerőből finanszírozta, közfoglalkoztatott dolgozók munkájával. A polgármester kiemelte, hogy szeretne egy fiatalok számára is vonzó települést kialakítani, és úgy gondolja, a bölcsőde alapítása is egy lépés ezen az úton, hiszen Csökmőn még soha nem volt bölcsőde. Ez segítheti a fiatal anyák mielőbbi munkába állását. Az sem elhanyagolható tény, hogy az új intézmény munkahelyet is biztosít három helyi lakosnak. Jelenleg két főállású és egy négy órás dolgozó látja el a bölcsődei feladatokat.

- B. Kiss Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában