hírcsokor

2019.05.13. 14:24

Közvilágítást építenek ki, mikrobusszal segítik a közmunkát Nyíracsádon

Fejlődik a település, folytatódik a közmunka, valamint a kultúrát sem hanyagolják. Friss hírek Nyíracsádról

Közvilágítás a tanyára vezető útra

Hamarosan megkezdődik a Nyíracsádot Asszonyrész tanyatelepüléssel összekötő útszakaszon a közvilágítás kiépítése. Itt eddig még soha nem volt közvilágítás, a biztonságos közlekedés, valamint a szabadidő központ kültéri eszközeinek vagyonvédelme szempontjából is nagy előrelépés a beruházás.

Mikrobusz segíti a közmunkát

A közmunka program keretében a Belügyminisztériumtól elnyert pályázatnak köszönhetően egy új, kilencszemélyes mikrobusszal gazdagodott Nyíracsád. A járművet közfoglalkoztatással kapcsolatos tevékenységre, többek között munkások, gépek terepre való kiszállítására, valamint terménybeszállításra lehet használni.

Előkészítik a sertésólakat

A közmunka programban tavalyelőtt épített sertésólakat készítik elő az újabb „lakók” fogadására. Takarítják, fertőtlenítik az ólakat, majd a munkálatok befejezése után május végén hat, állatorvos által bevizsgált malacot vásárol az önkormányzat. A sertések gondozása közfoglalkoztatottak feladata lesz.

Falunapra készül Nyíracsád

Május 16-17-18-án három napon át várják az érdeklődőket a Ligetaljai Kulturális Napok rendezvénysorozatára Nyíracsádon. Csütörtökön színházi előadással nyitnak, pénteken vetélkednek, szombaton pedig az amatőr művészeti csoportoké és a sztárvendégeké lesz a színpad. Nem marad el a tűzijáték sem.

Angol nyelvből remekelt

Hetedik alkalommal rendeztek idegen nyelvi versenyt Nyírlugoson, a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában. A nyíracsádi diákok angol nyelvből mérették meg magukat. Az 5. évfolyamosok kategóriájában Jurkovics Levente első helyezést ért el. Felkészítő tanára Koleszár Tímea volt.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában