Helyi közélet

2016.11.08. 12:27

Küldjön hírt! - Lengyel testvériskolai delegáció látogatása a Vörösmartyban

Debrecen - <em>2016. október 24-27. között a lengyelországi Pruszcz Gdanskiban működő Zespół Szkół nr 4 im. I. J. Paderewskiego iskolából 4 pedagógus és 8 diák érkezett a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába. A két intézmény közötti kapcsolat ebben az évben éppen 20 éves. A sok-sok esztendő alatt számos látogatásra, közös projektekre került sor.

Debrecen - 2016. október 24-27. között a lengyelországi Pruszcz Gdanskiban működő Zespół Szkół nr 4 im. I. J. Paderewskiego iskolából 4 pedagógus és 8 diák érkezett a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába. A két intézmény közötti kapcsolat ebben az évben éppen 20 éves. A sok-sok esztendő alatt számos látogatásra, közös projektekre került sor.

A mostani látogatás során megtekintették a művészeti iskolánk bemutatkozó műsorát, ahol nagy meglepetésre Szombathy András intézményvezető úr lengyel nyelven mondta el a köszöntőjét. A lengyel kollégák nagy elismeréssel nyilatkoztak a művészeti iskolában tanuló diákok tehetségéről, énekes, táncos és hangszeres tudásáról. Azt mondták, hogy most értették meg igazán, mit jelent iskolánk nevében az, hogy művészeti iskola. Részt vettek alsó tagozatos magyar, dráma, röplabda, korcsolya, kerékpáros és szorobán órákon, kézműves foglalkozáson, ellátogattak az Agóra Tudományos Élményközpontba, valamint az Aquaticumba. Ismerkedtek városunk nevezetességeivel, majd családi nap keretében a diákokat fogadó családok szerveztek élménydús napot Nyíregyházán.

A pedagógusok megismerkedtek iskolánk nemzetközi tevékenységével is, rövid előadások keretében számoltunk be azokról a szakmai továbbképzésekről, amelyeken Erasmus+ program keretében vettünk részt Írországban és Máltán. A lengyel kollégák is bemutattak olyan nemzetközi programot, amely online működik, és nagyon hasznos a nyelvtanulás szempontjából.

Sor került a két iskola között újabb időszakra szóló testvériskolai együttműködés aláírására, amely remélhetőleg további hosszú évekkel gazdagítja majd a közös tevékenységünket, és tovább erősíti a lengyel-magyar barátságot.

A 20 éves együttműködés élményeit összefoglaló videó megtekintése után egy hatalmas tortával ünnepeltük meg a tartalmasan eltöltött éveket.

A látogatás során újabb nagy barátságok születtek. Búcsúzáskor potyogtak a könnyek, nehéz volt az elválás. Köszönjük a gyerekeket fogadó családoknak és pedagógusokat vendégül látó kollégáknak a segítséget!

Legközelebb a magyar diákok és pedagógusok utazhatnak majd Lengyelországba.

- Seressné Barta Ibolya -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában