Helyi közélet

2014.08.22. 11:44

Légimentés Hajdúsámsonból

Hajdúsámson - A debrecenit kiváltó légimentő állomás kialakítása 150-200 millió forintba kerül.

Hajdúsámson - A debrecenit kiváltó légimentő állomás kialakítása 150-200 millió forintba kerül.

Európai Uniós pályázat keretében mintegy 600 millió forintból négy új légibázis kialakítását tervezi az Országos Mentőszolgálat – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a jelenlegi hét bázis közül három (a balatonfüredi, a szentesi és a budaörsi) kielégíti a folyamatos üzemelés támasztotta követelményeket, a másik négy (a sármelléki, a pécsi, a miskolci és a debreceni) azonban bérleményként üzemel, és ezeket szeretnék az új állomásokkal kiváltani.

A politikus konkrét helyszíneket ugyan nem említett, de a Napló megtudta, hogy a négy új bázis egyike (a debreceni helyett) Hajdúsámsonban, a Csokonai utca végén egy magaslaton épül meg 150-200 millió forintból. Hamza Gábor polgármester elmondta, hogy az OMSZ és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetői jövő szombaton a városnapon egy olyan korszerű mentőhelikoptert is bemutatnak, amilyen a hajdúsámsoni légimentő bázison teljesít majd szolgálatot. A Csokonai utcai helyszín kívül esik a Debreceni Repülőtér biztonsági zónáján.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában