Helyi közélet

2015.09.25. 15:40

Megválasztották a legszebb férfilábat

Debrecen - Mókás versengés színesítette a Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat közös rendezvényét.

Debrecen - Mókás versengés színesítette a Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat közös rendezvényét.

A lábak kapták a főszerepet a Szabó Kálmán Utcai Idősek Klubjában csütörtökön, ahol a vállalkozó kedvű nyugdíjas férfiak pályázhattak a „legszebb férfiláb” címre. – Idén negyedik alkalommal rendezzük meg ezt a különös versenyt. Mivel egy másik idősklubban az idős hölgyeknek szépkorúak szépségversenyén vehetnek részt, úgy gondoltuk, mi itt a férfiakat mérettetjük meg. A programot összekötjük egy láb egészségéről szóló szakmai előadással és lesz közös tánc is – mondta Nagy Lajosné, a Városi Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese.

Ötletes megoldások

A férfiak szorgosan készülődtek és leleményesen díszítették fel lábaikat a siker érdekében. A versenyt nagy érdeklődés övezte, a közönségben helyet foglaló idős hölgyek – akik voksolhattak is kedvencükre – izgatottan várták a férfiak bevonulását. A versenyzők kitettek magukért: volt, aki harisnyát húzott, de akadt olyan is, aki konyhai eszközökkel díszítette fel a lábát.

– Nagyon jól éreztem magam, tavaly is jelentkeztem már, akkor nem értem el ilyen szép eredményt. Nagy öröm számomra, hogy most első lettem, jövőre is indulok majd. A klub rendezvényein mindig részt veszek, nagyon jó volt ez a bohókás délután – mondta Matkó Mihály, a „legszebb férfiláb” tulajdonosa.

Programok, szolgáltatások

A Szabó Kálmán Utcai Idősek Klubja többször rendez nyílt napokat, hogy bemutathassák intézményüket, és bevonják a lakosság köréből a Debrecen déli városrészén élő idősebb generáció tagjait az aktív közösségformálásba. Következő eseményükön, október 28-án 14 órai kezdettel az Idősek Napját ünneplik majd, amikor kulturális műsorokkal, például néptánc bemutatóval, versek szavalásával, valamint élő zenével várják a nyugdíjasokat. A nyílt rendezvényen a társklub tagjai mellett a városban élő időseket is részt vehetnek. A debreceni városi szociális szolgálat széleskörű szolgáltatásokat nyújt, például igénybe lehet venni étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást is.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában