Ne megszokásból

2019.05.13. 16:34

Nagy változás a hétvégi villamosközlekedésben, a 2-es egyáltalán nem jár majd

A DKV Zrt. saját beruházás keretében május 18-án és 19-én a Kálvin téren a váltók szintezési munkáit végzi, mely a biztonságos villamosközlekedés érdekében elengedhetetlen.

Fotó: Matey István

A munkák ideje alatt az 1-es és 2-es villamosok közlekedése az alábbiak szerint módosul.

1-es villamos

  • Május 18-án és 19-én a villamosok üzemkezdettől 7 óra 30 percig és 18 óra 30 perctől üzemzárásig menetrend szerint, a teljes vonalon végig közlekednek.
  • 7 óra 30 perctől várhatóan 18 óra 30 percig az 1-es villamosok 1-2 jelzéssel két szakaszban járnak, a Nagyállomás – Kossuth tér – Nagyállomás, valamint Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér útvonalon.
  • A Kossuth tér és a Kálvin tér között a villamosközlekedés szünetel.

    A DKV közleményében felhívja az utasok figyelmét, hogy a teljes 1-es villamos vonalon csak átszállással lehet utazni. Átszállási lehetőség az Egyetem irányába a Kálvin téren, míg a Nagyállomás irányába a Kossuth téren van. Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is használható, de azt mind a két járművön érvényesíteni kell – figyelmeztetnek hétfői közleményükben.

    Május 18-án és 19-én a 2-es villamosok egyáltalán nem járnak. A Nagyállomás és a Kossuth tér között az 1-es villamossal közlekedhetnek az utasok, a Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) nevű megállótól pedig villamospótló autóbuszok járnak a Doberdó utca irányába, és vissza. A Kossuth tér megállótól a Kölcsey Központ villamospótló-megállót legegyszerűbben gyalog lehet majd megközelíteni.

    A villamospótló autóbuszok részletes útvonala és megállói elérhetők a DKV honlapján.

    A Nagyállomás és a Doberdó utca közötti utazás csak átszállással lehetséges, hívja fel a figyelmet a közlekedési vállalat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában