Helyi közélet

2013.03.29. 13:02

Régi fényében pompázhat az Aranybika

Debrecen - Az első változást már bemutatta a Hotel Aranybika új tulajdonosa, aki május végére újabbat ígér.

Debrecen - Az első változást már bemutatta a Hotel Aranybika új tulajdonosa, aki május végére újabbat ígér.Egy hét alatt varázsoltak egy nagyon hangulatos, főleg a fiatalság igényeinek megfelelő helyett az Aranybika épülete Bajcsy-Zsilinszky utcai sarkán lévő volt sörözőből. Ezen a helyszínen beszélt pénteken az elképzeléseiről a patinás nevű szálloda új tulajdonosa, Boros József, de az anyagiakról egyelőre nem volt hajlandó elárulni részleteket.

Gyermekkori álom

A felújítás nagyságrendjére azonban Pajna Zoltán alpolgármester szavaiból lehet következtetni, aki elmondta, ahhoz, hogy a szálloda újra a város ékessége legyen, több milliárd forintba kerülő munkálatokat kell rajta elvégezni. Ehhez az új költségvetési ciklusban uniós támogatást szeretne elnyerni az önkormányzat, hiszen a tulajdonossal hasonlóak a törekvéseik. A felújítás éppen ezért a szálloda környezetét is érinti majd, többek között a Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati kiskörútig tartó szakaszát is.

Boros József előbb arról beszélt, hogy 1973. szeptember elsején lépett munkába abban az épületben, amelyről gyermek korától álmodozott, számára a „Bika” volt a világ közepe. Ezt azért tartotta fontosnak kihangsúlyozni, mert így érhető az a mondata, miszerint ebből az üzletből hasznot ő biztosan nem fog tudni húzni, érzelmei vezeték a leromlott állagú hotel megvásárlásakor. Arról, hogy mit vett át, úgy fogalmazott: egyetlen bútordarabot nem hagynak meg, de még a burkolatot és a falakat is leverik, mindent kicserélnek a régi szárnyban (a sarki vendéglátóhelyen ezt már megtették).

A 100 éves évfordulóra

Most az üvegterem következik, ott csak az ólomüvegeket hagyják meg, de május végére egykori szépségében fog pompázni a helyiség, ezt már tervezik a belsőépítészek - mondta Boros József. Ugyancsak a következő hónapokban kerül sor az eredeti épület alatti üzlethelyiségek egy vendéglátó komplexummá alakítására, majd következnek a többi helyiségek, hogy az Aranybika centenáriumára, 2015. szeptember 4-re újra régi fényében tündököljön a patinás szálloda. Az új szárny felújítása azt követően kezdődhet, hiszen elsősorban ahhoz szeretne a várossal közösen uniós támogatást kapni az új tulajdonos.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában