Helyi közélet

2015.10.03. 13:17

Sminktrendek az őszre is

Budapest - Az ajkakon kísérletezzünk nyugodtan sötét árnyalatokkal.

Budapest - Az ajkakon kísérletezzünk nyugodtan sötét árnyalatokkal.Minden évszaknak megvannak a meghatározó árnyalatai. Az ősz színei általában a természetes, barnás árnyalatok, melyek ebben a szezonban is jellemzőek lesznek. – Az őszi sminktrend színeit tekintve a szokásos barnás, vöröses árnyalatok mellett megjelennek a teltebb, fényűző színárnyalatok is – mondta Lauren Andersen nemzetközi sminkmester.

Mint fogalmazott, az ajkakon kísérletezzünk nyugodtan sötét árnyalatokkal, például bordóval, bogyószínű, szilvás vagy akár a legsötétebb barnás színekkel. A szemek esetében a csillámló arany és a borostyán különféle árnyalatait részesítsük előnyben. Emellett természetesen a füstös hatású smink továbbra is hódít, ezúttal azonban pezsgős és bronzos színekkel ötvözve használjuk.

Míg a szemek esetében ősszel sem hiányozhatnak a csillogó árnyalatok, addig a nyáron előszeretettel alkalmazott bronzosítókat nyugodtan a fiókba tehetjük. Orcánkra válasszunk lágyabb, barackos árnyalatokat, melyek enyhén szél fújta külsőt kölcsönöznek.

Elegáns színek használata

Melyek lesznek a legütősebb 2015-ös őszi sminktrendek? A szakértő szerint, míg a tavasz és a nyár leginkább a minimalizmusról szól, amikor leginkább az egyszerűségre törekszünk – a szép bőr, az arcpír és a szemöldök dominál – addig ősszel érdemes sminkünket néhány igazán elegáns, pazar színnel feldobni. – Vigyünk egy kis játékosságot az őszi egyszínűségbe és bátran kombináljuk a monokróm, semlegesebb színeket elbűvölő, feltűnő árnyalatokkal. Ezzel biztosan nem nyúlhatunk mellé – fűzte hozzá Lauren Andersen.

A szemeké a főszerep

A sminktrendek tekintetében örök kérdés, hogy éppen mire kerül a fő hangsúly az arcon. – Ebben a szezonban egyértelműen a szemeké a főszerep. Abszolút a grafikus tusvonalak dominálnak, melyeket bátran kiegészíthetünk színgazdag szemhéjfestékkel vagy erősebb ecsetvonásokkal. A füstös hatású sminket is érdemes picit újragondolni és némi csillámos, bronzos árnyalattal felturbózni. Ezzel új életre hívjuk ezt a régi, őszi klasszikust – tanácsolta a szakértő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában