Nagy közösségválasztó

2019.06.08. 18:49

Jó valahova tartozni

A város kulturális közösségei várják a csatlakozni vágyók jelentkezését.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Művelődési Központ ötvenkét közösségéből több tucat mutatkozott be szombat délután a Déri téren létrehozott interaktív közösségi udvar területén. a Déri téren. A Nagy közösségválasztó elnevezésű, toborzó szándékú rendezvényen ki-ki megismerkedhetett a gyermekszínjátszással, a galambtenyésztéssel, a hagyományőrző népi játékok készítésével. Izgalmas ízvilággal találkozhattak, akik megkóstolták az Életreform Egyesület vegán falatkáit, a legkisebbek pedig – a Józsai Közösségi Ház közreműködésével – megismerkedhettek a zsugortechnikával és a kézművesség más sajátosságaival, sőt, még görényt is simogathattak. Fellépett többek között az AnzX zenekar, a Debreceni Nyugdíjasklub kórusa, Az Alföld Gyermekszínpad növendékei, Fekete Dávid pedig mesemondással szórakoztatta a legkisebbeket.

„Egyedül nem megy”

– idézett a filmklasszikusból Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója köszöntőjében. – Évente 1200-1300 rendezvénnyel színesítik a DMK rendezvényei a Debrecenben és vonzáskörzetében élőket. Mivel kollégáimmal együtt ez szakmánk lényege, így ötlött meg bennünk a gondolat, hogy teret adjunk a művelődési központ közösségeinek a bemutatkozásra. Azt gondolom, nélkülük városunk kulturális élete szürkébb lenne – fogalmazott. Komolay Szabolcs alpolgármester szintén beszédet mondott a Nagy közösségválasztó megnyitóján. – Közösségre teremtettünk, így ez a mai rendezvény kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az érdeklődők kedvet kapjanak tartozni valamelyikhez – hangsúlyozta.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában