helyi kultúra

2020.01.31. 10:40

Kalendárium, naptár és előadás

Ady halálának évfodulóján, január 27-én ünnepelte Ladány a magyar kultúra napját.

Fotó: Lévainé Veres Anikó

A magyar kultúra napjához kötődően mutatták be a 2020. évi Püspökladányi Kalendáriumot, a város fali- és asztali naptárát. Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere elmondta, örömmel fogadta a hírt, hogy immár kilencedik alkalommal jelentek meg ezek a kiadványok. Nosztalgiával említette, hogy mint minden családnál, így náluk is kedvelt olvasmány volt a Kincses Kalendárium, vagy egyéb évkönyv. Kiemelte, mai világunkban egyre fontosabb a múlt emlékeinek, a helyi hagyományoknak a megőrzése, dokumentálása.

Fotó: Lévainé Veres Anikó

A rendezvényre meghívást kaptak az önkormányzat képviselői, a kalendáriumba írásokat küldő szerzők, valamint a Püspökladányi Képzőművészeti Kör tagjai, hiszen az ő alkotásaik díszítik a 2020-as naptárat. A tizenkét hónapot átölelve Rentsch Piroska költőnő, a Magyar Írószövetség tagjának, a város szülöttének költeményeit olvashatjuk.

A kötetbemutatót követően Dalok a Labdatérről – Ady 101 című műsort Pető István versmondó és a Körömvirág együttes adta elő a Dorogi Márton Művelődési Központ színháztermében. A közönséget Püspökladány önkormányzata nevében Tóth Lajos polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta: a kulturális hagyomány és érték, amelyet történelmünk során létrehoztunk, ad igazolást fennmaradásunkhoz.

Tányér József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában