Szabadtéri kiállítás

2020.08.20. 10:44

Páratlan műalkotások sétánya a Nagyerdőben – fotókkal

„Művészetek Sétánya” címmel szabadtéri tárlatot rendezett a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége a 80 esztendős Nagyerdőben.

Fotó: Raffer Attila

A páratlan kiállítás célja a magyar kortárs művészet sokszínűségének közvetlen, interaktív módon való megjelenítése és megismertetése.

– A nem mindennapi tárlat a „promenád” karakterével alkalmassá teszi a XXI. századi művészet széles spektrumának befogadását és bemutatását. Másrészről látványszerű módon hozzájárul a kortárs magyar művészet szokatlan megjelenítéséhez, attraktív, nem múzeumi közegben való megismeréséhez, közvetlen, érinthető közelségbe hozva az itt bemutatásra kerülő iparművészeti alkotásokat. Ily módon lehetőséget ad a művészet szélesebb, közvetlenebb közegben való bemutatására – idézi Simonffy Mártát, a kiállítás kurátorát, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnökét a Debreceni Virágkarnevál hivatalos oldala.

A Medgyessy-sétányon tartott Virágzás – műterem a szabadban fantázianevű eseményen (az alábbi képeken) pedig csaknem ötven cívisvárosi művész tette nyilvánossá alkotómunkájának folyamatát.

Fotók: Kiss Annamarie
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában