Elismerés

2023.07.07. 15:27

Az Év Illusztrátora a debreceni kötődésű Grela Alexandra

Kollár Árpád (balról), Grela Alexandra, Schneider Jankó, Kiss Ágnes, Szekeres Nikolett

Forrás: Mesecentrum.hu

Debreceni kötődésű alkotókat is elismert a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum, amely nyolcadik éve osztja ki az Év Gyerekkönyve Díjakat. 

Az Ünnepi Könyvhét fővárosi rendezvényén az Az Év Illusztrátora díjat vehette át Grela Alexandra a Hol készül a művészet? című könyvért.

 A lengyelországi születésű alkotó 2005 óta Debrecenben él, a Medgyessy-gimnáziumban oktat, 2022-ben kitüntették a Csokonai-díjjal, legfrissebb művét, Az én Debrecenem című foglalkoztatókönyvet június elején adták ki a cívisvárosban.

Elismerték Gimesi Dórát, aki a Csokonai Színházban színre állított Hessmese szerzője, illetve tanított a Debreceni Egyetemen. Az Emma csöndje című kötete miatt a 6 év alatti célközönség kategóriájában Az Év Gyerekkönyvírójává választották.

A június eleji ünnepélyen színpadra szólították Schneider Jankót is, akit a Vojtina Bábszínház társulati tagjaként 2017/18-ban, majd vendégfellépőként láthattunk Debrecenben gyakorta. A díjátadón a Kövér Béla Bábszínházat képviselte, mellette állt Kollár Árpád és Grela Alexandra is. Mindannyian közreműködtek A nagy Lötty című, Az Év Leginnovatívabb Könyve létrejöttében.

HAON


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában