Vidámparki vizit

2023.08.03. 09:59

Járai Máté nem tartja kizártnak, hogy egyszer a Csokonai Színházban fog játszani

Járai Máté, a Jászai Mari-díjas színész a feleségével, Járai Kírával Debrecenben vendégeskedett.

Nagy Emese

Járai Máté és Kíra a debreceni vidámparkban

Forrás: Kiss Annamarie

Járai Máté színész a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon játszott hétfőn a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal, a Tombol az erény című előadást láthatta a debreceni közönség, ami nagy sikert aratott. – Nagyon sokan voltak az előadáson, jó érzés volt látni, hogy ilyen sokakat érdekel a darab, vastaps és nagy siker övezte a bemutatót – fogalmazott a Haon érdeklődésére Járai Máté, akit feleségével, Járai Kírával pillantottunk meg kedden a debreceni vidámparkban.

Első útjuk a vidámparkba vezetett

A Jászai Mari-díjas színész megosztotta velünk, gyerekkorában járt utoljára Debrecenben, és azt találta ki, ha már itt lép fel, akkor kihasználja az alkalmat, és eltölt egy éjszakát feleségével a városban, hogy másnap még legyen egy kis idejük a környék látnivalóit felfedezni. Felesége még soha nem járt Debrecenben, pedig úgy tudja, laknak itt rokonai, így ő is úgy érezte, az előadás után megéri még maradni.

Imádunk az országban felfedezni olyan helyeket, ahol nem járunk gyakran. Többek közt Szegeden, Kecskeméten, Győrben voltam színész, Szolnokon is játszottam. Nagyon sok városban megfordultam már, de valamiért Debrecen kimaradt, viszont nagyon sok jót hallottam a városról

– emelte ki. Hozzátette, ma Magyarországon az egyetlen még működő állandó vidámpark Debrecenben van, így nem volt kérdés számukra, kedden délelőtt hova vezet az első útjuk. – Elképesztő élmény itt lenni, a tárgyak, a játékok csodálatosak, és az vidámpark dolgozói, valamint a látogatók is nagyon közvetlenek és kedvesek – hangsúlyozta.

A színész elmondta, az Instagramon több ezer követője van a cívisvárosból, pedig soha nem volt színész itt. Úgy fogalmazott, amikor megosztotta követőivel, hol lép fel, éppen hol tartózkodik, azonnal jöttek a hozzászólások, hogy melyik éttermet, kávézót érdemes felkeresnie.

Most sajnos nem tudunk több időt eltölteni itt, még ellátogatunk a Nagyerdei Víztoronyba, és az állatkertben meglátogatjuk a zsiráfokat

– mondta. Majd leszögezte, Debrecen nem egy 1-2 napos város, aki idejön, annak azt ajánlja, hosszabb időre jöjjön. Végül úgy fogalmazott, még az is lehet, hogy egyszer a Csokonai Színházba is játszani fog, és akkor több időt tud majd tölteni a településen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában