Hagyományőrzés

2024.04.12. 16:41

A Kárpát-medence 5 országából érkeztek szavalni Hajdúbagosra

Immár 5. alkalommal rendezték meg a „Hazám, hazám…” címre keresztelt vers- és prózamondó versenyt.

Haon.hu

A faluházban csaknem száz diák előadását hallhatták az érdeklődők

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat

Április 11-én a hajdúbagosi faluházban csaknem száz diák előadását hallhatták az érdeklődők – számolt be a versenyről bejegyzésében a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat.

Mint írják, a Kárpát-medence öt országából és a vármegyénkből érkezett versenyzők 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban mérettethették meg magukat.

Díjakat is átadtak

A vármegyei önkormányzat képviseletében Pajna Zoltán elnök, mint fővédnök vett részt az eseményen. A két korcsoport különdíjasának egy-egy, a vármegye önkormányzata által fából készíttetett, Hajdú-Bihar Vármegye Puzzle-lal kedveskedett, valamint minden résztvevőnek egy-egy, szintén a szervezet gondozásában megjelentetett  „Hajdú-Bihar vármegye Legendáriuma” című könyvet nyújtott át.

Jakab István, az országgyűlés alelnöke; Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke; Szabó Lukács, a település polgármestere
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata

Pajna Zoltán Jakab István és Szabó Lukács részére egy-egy, a vármegye önkormányzata által készíttetett éremsorozat egyik darabját is átnyújtotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában