Helyi kultúra

2024.08.23. 13:11

Előadásokkal és közös tánccal is feldobták a létavértesi kézművestábort

A programot augusztus közepén tartották meg.

Turóczi Barnabás

A Magyar Kézműves Kamara népművészeti tagozata, a Vértesi Református Egyház és a Familia Családsegítő Alapítvány közös szervezésében és támogatásával augusztus 12-15. között idén is megrendezték a Létavértesi Kézműves Tábort.

Újra kézművestábort rendeztek Létavértesen
Újra kézművestábort rendeztek Létavértesen
Forrás: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény

Életünk nagy ajándéka, hogy képesek vagyunk élvezni a pillanatot, s mégsem számítunk rá, hogy örökké tart!

– így fogalmazták meg a közös együttlét mottóját.

Ingyenes programokkal is készültek a kézművestábor szervezői

A résztvevő mesterek Albert Attila fazekas, Gaál János mennyezetfestő, Galánfiné Schmidt Teréz és Antal Imola szövők, Gosztonyi Zoltán csont- és szarufaragó, Gyöngy Enikő tűzzománckészítő, Makoldi Gizó textilfestő, Platthy István néprajzkutató terepeuta, Sveipz Ágnes viseletkészítő, Szakady Kincső nemezkészítő voltak. A tábort Galánfi András, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és Szabó János református lelkész vezette. 

Esténként 18 órától az Aradi utca 21. szám alatt mindenki számára ingyenesen látogatható programokat kínáltak. Volt énektanítás Bárdos Ildikó és Molnár Miklós vezetésével, georgiai élményeiről hallgathatták Harangozó Imre néprajzkutató előadását. A Skóciából érkezett Rachel Frost Kézműves koldusok címmel, Vetró Mihály az azerbajdzsáni kézműves hagyományokról, Platthy István pedig a Skíták művészetének bölcseleti örökségéről tartott előadást.

A csűrnél minden este Nagy Imre és Gyönyörű Zsiga táncoktatók vezetésével táncház zárta a napot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában