Mesemondó kommandó vette be az egyik debreceni iskolát

Haon.hu

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola számos iskolai programja között kiemelkedik az értékőrző magyar népmese napja, melyet minden évben szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján tartanak, közölte a Haonnal Pallósné Bodnár Erika igazgató.

A magyar népmese napja: így ünnepeltek a Debreceni Dózsa György Általános Iskolában
A magyar népmese napja: így ünnepeltek a Debreceni Dózsa György Általános Iskolában
Forrás: Debreceni Dózsa György Általános Iskola

Idén a legszebben olvasó gyerekekből álló Mesemondó Kommandó (Bodrogi Pál, Bagdán Izabella, Csete Lázár, Nagy Balázs 4.a - Nagy Odett, Országh Soma, Rádó Tamara, Vida Eszter 4.b - Bodrogi Mátyás, Csete Lázár, Kertész Bogi, Szabó Panni 5.a - Menich Anna, Nagy Emília 5.b) vitte el az alsós osztályokba a magyar népmesét. Választásuk arra a mesére esett, melyet pénteken a HUNRA Magyar Olvasástársaság és a Meseszó Egyesület által Debrecenben megrendezett XX. országos népmese-konferencián „Az év népmeséjévé” választottak: A só című mesét, melyet papírszínházas meséléssel adtak elő a nagyobbak a kisebbeknek, megajándékozva őket így a mese gyönyörű illusztrációival is. 

A mesemondó gyerekek lelkesen készültek a nagy napra Zsupos Gabriella könyvtárostanár irányításával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában