Térey Könyvünnep

2024.09.14. 14:04

Térey Jánosra, a tragikusan fiatalon elhunyt költőre emlékeznek Debrecenben

Szeptember 14-én lenne 54 éves Térey János, az öt esztendővel ezelőtt elhunyt debreceni költő, író, műfordító. Az Alföld folyóirat is megemlékezik róla.

Térey János debreceni költő, író, műfordító

Forrás: MW-archív

– A mai napon lenne 54 esztendős Térey János barátunk, kollégánk, Alföld-díjas szerzőnk – olvasható az irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat friss Facebook-bejegyzésében. Egyúttal ajánlják az olvasók figyelmébe Szirák Péter főszerkesztő kritikáját a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Egy cívis vallomása című kötetről. Arra is felhívják a figyelmet, hogy szeptember 14-én, szombaton 18.30-tól mutatja be Przyszłość miodu – A méz jövője címmel Térey János lengyel nyelvű válogatott verskötetét Daniel Warmuz műfordító és Áfra János költő a Térey Könyvünnepen, a Méliusz Központi Könyvtárban (Bem tér 19/D). Előtte, 17 órai kezdettel Térey Kétmalom utcai szülőházánál koszorúznak, majd 17.30-tól „Friss, élő, ragaszkodó”. A fordító és a fordított Térey címmel kamarakiállítást nyitnak meg a Nyíl utca 2. alatti Térey Könyvsarokban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában