Ünnepi alkalom

3 órája

Születésnapján köszöntötték Csikos Sándort, a Nemzet Színészét

Figyelemre méltó életút van a születésnapját ünneplő színész mögött. Csikos Sándor a 83 éves lett.

Haon.hu

Csikos Sándor, a Nemzet Színésze, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja október 28-án ünnepli 83-ik születésnapját, ennek alkalmából a cívisvárosi teátrum a közösségi oldalán köszöntötte fel a művészt. 

Csikos Sándor színművész október 28-án ünnepli születésnapját
Csikos Sándor színművész október 28-án ünnepli születésnapját
Forrás: Napló-archív

Tartalmas életút van Csikos Sándor mögött

A színész - a társulati adatlapja szerint - Karcagon született, majd Debrecenben, a Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett. 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2009-ben szintén itt doktori fokozatot szerzett.

Mint írják, pályáját 1965-ben a Miskolci Nemzeti Színháznál kezdte, majd számos színházban játszott, 1984-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja, 1990 és 1993 között igazgatója volt. Emellett 1994-től a debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatán is oktatott. A Csokonai Színház társulatához 1993-ban csatlakozott ismét.

Az ismert debreceni színművészt számos szerepben láthatta már a közönség, többek között játszott Shakespeare Macbeth, Hamlet, Csehov Sirály, A három nővér, Madách Imre Az ember tragédiája, valamint Molnár Ferenc Játék a kastélyban műveinek adaptációiban is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában