Még parasztolimpia is volt

2024.10.14. 14:46

Felsorolni is nehéz lenne, annyi izgalmas program volt az idei Szent Dömötör-napon Létavértesen

A Pöttöm Major számos programmal várta a családokat és minden érdeklődőt. Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Szent Dömötör-napot Létavértesen.

Haon.hu

Ötödik alkalommal rendezte meg a Szent Dömötör-napot a létavértesi Pöttöm Major. Az esemény október 12-én, egy napfényes szombaton zajlott, sok család gyűlt össze, hogy részt vegyen a programokon. Az esemény előtt egy nappal az önkormányzat dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a Létavértes városért díjat a Pöttöm Major Hagyományőrző Lovas és Színjátszó Egyesületnek – olvasható Létavértes hivatalos Facebook-oldalán.

Számos izgalmas programmal várt a Szent Dömötör-nap Létavértesen
Számos izgalmas programmal várt a Szent Dömötör-nap
Forrás: Facebook / Létavértes Város Önkormányzata

Parasztolimpia is volt a Szent Dömötör-napon

A programok már kora reggel elkezdődtek, amikor 9 órakor két kategóriában elindult a „Betyáros Patadobogtató” lovas ügyességi verseny, miközben a főzőverseny is kezdetét vette. Délelőtt a gyermekek és a családok szórakozhattak a Póni kalandon és a Póniparádén, majd a Cifra Palota bábcsoport előadásában láthatták „A tök és az ökör” című népmesét. 

Ezt követően az interaktív mókás állatvásár következett, ahol állatbemutató és kakasfogó verseny várta az érdeklődőket, és gyerektáncház is Maca néni vezetésével. Egész nap tele volt az óriás szalmabála-labirintus, a szalmaugrálóvár és a kukoricataposó.

Ebéd után a főzőverseny eredményhirdetése következett, majd a Csormolya népdalkör, a délutáni programokat pedig a felnőttek Nagy Parasztolimpiája nyitotta meg, ahol a csapatok ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat, idén a Policárok győztek. A látványos csikós- és lovasbemutató után a Csárda Muri amatőr felnőtt színjátszó csoport előadásában A Rátóti csikótojás című népmesét nézhette meg a közönség, amelyben az egyesület apraja-nagyja is szerepelt, kiegészülve a Zimberi bandával és a Saroglya néptánccsoporttal. A napot a tanyai tombola sorsolása zárta, ahol számos értékes nyeremény talált gazdára, de még előtte a bihardiószegi Aranymálinkó néptánccsoport lépett színpadra.

A nap folyamán meg lehetett kóstolni dédszüleink konyháját idéző ételeket is, például a Létavértesi Irinyi Nyugdíjas Egyesület Szuszogóját, valamint helyi termelők is elhozták portékáikat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában