nb III.

2019.09.18. 11:19

A DEAC-ot választotta az Újváros exfocistája

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata középpályással erősített: együttesünkben folytatja a pályafutását Sigér Ákos, aki ennek a szezonnak a Balmazújváros színeiben vágott neki.

Fotó: illusztráció, Pixabay

A 24 éves futballista az újvárosiak kizárása után szabadon igazolható vált, ezt a lehetőséget használta ki a debreceni klub, írják hivatalos honlapjukon. Sigér elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy így alakult a sorsa, hiszen a DEAC-nál remek körülmények fogadták.

Csak a futballra koncentráltak

A DEAC hét forduló után tizenhat ponttal a harmadik helyen áll a labdarúgó NB III. keleti csoportjában. A szakmai stáb variációs lehetőségei Sigér Ákos megszerzésével tovább bővültek: az új igazolás a másodosztályból kizárt Balmazújvárosban három bajnokin jutott szóhoz idén.

Fotó: deac.hu

„Könnyen ment a beilleszkedés, hiszen a keret nagy részét helyi játékosok alkotják, akiket már korábban is ismertem. Döntésemben az is szerepet játszott, hogy a DEAC-nál a feljutás is reális forgatókönyv lehet. Nagyon jó körülmények között dolgozhatunk, nem túlzok, ha azt állítom, hogy a klubnál NB II.-es feltételek vannak„ – kezdte a beszélgetést Sigér Ákos, majd kitért az Újvárosban töltött hetekre is.

„Hallottuk mi is a rossz híreket, ennek ellenére igyekeztünk csak a futballra és a következő ellenfelekre fókuszálni. Amit a vezetők nekem megígértek, azt be is tartották”

- mutatott rá Sigér. Hozzátette, több harmadosztályú egylet is megkereste, ám debreceni kötődése miatt a DEAC lett a befutó. Emellett a nálunk zajló szakmai munka is szerepet játszott a választásában.

Igazi Jolly Joker

Ákos főleg a középpályán érzi magát otthonosan, de karrierje alatt a játéktér több pontján is feltűnt már.

„A hatos és a nyolcas pozíció áll hozzám a legközelebb, de már szerepeltem a szélen, valamint jobb- és balhátvédként is bizonyítottam. Nagy teherbírású játékosnak tartom magam, aki képes összefogni a csapatot. Bízom benne, hogy gólokkal és gólpasszokkal ugyancsak tudom segíteni új alakulatomat„ – fogalmazott a 24 éves labdarúgó, aki a DEAC több meccsét is a helyszínen tekintette meg. „A mérkőzések zömén mi domináltunk, bár a Tiszaújváros otthonában nem jött ki a lépés, de ez előfordul olykor. Az is szimpatikus, hogy a taktikánk a labdabirtoklásra épül.”

Sigér családjában komoly hagyománya van a futballnak, elég csak testvérét, Dávidot megemlíteni, aki a Ferencváros húzóembere, és kiugró teljesítményének hála nemrég a magyar válogatottban debütált.

„Nagyon büszke vagyok rá. Abszolút megérdemli ezeket a sikereket, hiszen rengeteget tett értük. Az egész családnak óriási élmény volt, amikor testvérem bemutatkozott a nemzeti együttesben. Nem csak nekem, hanem a fiataloknak is példakép lehet Dávid. Az esete bizonyítja, hogy sosincs késő, és kemény munkával, valamint alázattal még a legmerészebb álmok is elérhetőek. Természetesen a döntésem előtt kikértem a véleményét, bár a végső szót nekem kellett kimondanom„ – zárta mondandóját Sigér Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában