karate

2019.10.22. 17:31

Nemzetközi sikereket arattak a hajdúsági karatékák

Hét érmet hoztak el a legutóbbi két megmérettetésről.

Fotó: Shogun SE

Az évek óta a sportág honi élvonalához tartozó Shogun Team csapata a közelmúltban két nemzetközi versenyen is eredményesen képviselte Debrecent és Mikepércset.

Remek lehetőség

A nyári alapozást követően a Romanian International Cup elnevezésű kyokushin karate versenyen szerepeltek, ahol 13 ország 60 egyesületének 350 indulója lépett tatamira. A karatékák számára ez remek lehetőség volt a tétre menő versenyek előtti formába hozás idején, hogy felmérjék, hol is tartanak éppen. Nos, a sibiui tornán újfent bebizonyosodott, hogy jó az irány, hiszen Balázs Panni, Baranyai Máté és Balázs Ákos arany-, míg Gavallér Dávid bronzérmet harcolt ki a kemény mezőnyben.

Jövőre nyolc országban

Október elején aztán a horvátországi Samobor városában tette le a névjegyét a Shogun. A 10 ország versenyzőit felsorakoztató huszonnegyedik Branko Bosnjak Memorialon felnőtt A kategóriás mezőnyben Nagy Miklós ezüst-, míg Balázs Panni és a mikepércsi illetőségű Szűcs Péter bronzérmet szerzett.

Ezek a sikerek is mutatják, hogy a Shogun SE és a Mikepércsi HSE versenyzői évről évre egyre több nemzetközi versenyen szerepelnek eredményesen. A tervek szerint 2020-ban 8 országban mérettetnek meg a népszerű karate csapat versenyzői – számolt be Rácz Csaba, a Shogun elnöke.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában