labdarúgás

2020.01.18. 17:28

A DVSC szombati edzőmérkőzései – videó

Dupla edzőmeccsel hangolt szombaton a Loki az Újpest elleni tavaszi bajnoki rajtra.

Fotó: Kovács Péter

Főpróbának beillő felkészülési mérkőzést játszott a román másodosztályban szereplő Universitatea Kolozsvár ellen szombaton délelőtt Debrecen a Nagyerdei Stadionban.

Ketté osztott keret

A teljes meccsterhelés érdekében ketté osztotta a keretet a szakmai stáb, akik délelőtt nem kaptak szerepet, azok délután az ungvári FC Minaj ellen mutathatták meg, hogy lehet velük számolni a kezdőcsapat összeállításánál. Ettől függetlenül nem lenne meglepetés, ha a Kolozsvár ellen látott DVSC futna ki a stadion gyepére a lilák elleni szombat esti bajnokira.

A Loki az eddig látottaknak megfelelően agresszív, harcos futballal rukkolt elő, a cívisvárosi labdarúgók már az ellenfél védőjátékosait letámadták, amely egy aránylag intenzív (felkészülési) mérkőzést eredményezett.

Két büntető

A találkozó első komolyabb helyzeté Ferenczi szép lövése jelentette. A 31. minutumban büntetőből megszerezhette volna a vezetést a Kolozsvár, de a kapu jobb oldalába tartó lövést Nagy Sándor bravúrral kiütötte. A tizenegyes szituációnál a szerelni igyekvő Bényei Balázs megsérült, helyette Kusnyír Erik folytatta. A 36. percben egy távoli lövéssel előnybe kerültek a románok, melyet Szécsi Márk szép egyéni megmozdulás után egalizált három perc elteltével. A Lokiban ismét magára találó csatár 25 méterről ballal vette be a kaput.

Szépségdíjas gól

Az 59. percben az agilis Adenijit buktatták a tizenhatoson belül, melyet Bódi Ádám váltott gólra. Ettől láthatólag megnyugodott a Loki, időnként szép és látványos akciókat, passzolgatásokat láthatott a közönség. Egy ilyen után ismét csak büntetőt lőhetett a Debrecen, ezúttal Csősz Richárddal szemben szabálytalankodtak a vendégek a 77. minutumban. A labda mögé ezúttal Ferenczi János állt, aki magabiztosan lőtt a hálóba.

A 85. percben a mérkőzés legszebb momentuma következett: Haris Attila szerzett labdát, majd a saját térfeléről ívelt a kapus fölött a hálóba. A lefújás előtt aztán végleg megkapta a kegyelemdöfést a Kolozsvár, Haris beadása egy román védőről pattant a saját kapujába, így alakult ki az 5–1-es végeredmény.

Fiatalok a pályán

A második edzőmérkőzésén az ukrán másodosztályban játszó FC Minaj volt a DVSC edzőpartnere. A Loki kezdőcsapatában Szatmári Csaba, valamint Nikola Trujics kivételével a mezőnyben csak 17 és 20 év közötti játékosok szerepeltek.

Annak ellenére, hogy 5–2-re kikaptak Baráth Péterék, a találkozó remekül szolgálta a fiatalok felkészülését – számolt be a dvsc.hu.

MSZ

Edzőmeccsek

DVSC-Universitatea Kolozsvár 5–1 (1-1)

Nagyerdei Stadion. Vezette: Lovas L.

DVSC: Nagy S. – Bényei (Kusnyír, 35.) , Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csősz, Haris, Varga K. – Szécsi, Adeniji.

Kolozsvár: I. félidő: Cosmin – Ferreira, Muresan, Telléan, Neciu – Barbu, Dican, Mailat –Stefanescu, Goga, Gavra. II. félidő: Gorcea – Takacs, Telleán (Vomir, 60.), Muresan (Pascalau, 60.), Pascalav – Taub, Vasalie, Penescu – Pirulescu, Pop, Coman

Gól: 0-1 Barbu (36.), 1-1 Szécsi (39.), 2-1 Bódi (59.), 3-1 Ferenczi (77.), 4-1 Haris (84.), 5-1 Coman (89.)

DVSC-FC Minaj 2–5 (1-0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Nazsa T.

DVSC: Hrabina (Szabados, 46.) – Lakatos B., Szatmári, Kovács R. (Pelles 75.) Fűzfői – Pintér Á., Szabó Á., Baráth P., Trujic – Kundrák, Bévárdi (Damásdi, 46.)

Gól: Baráth, Trujic, ill. Kernaza, Beca, Gegedos, Baráth (öngól)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában