vívás

2020.01.26. 09:25

Battai Sugár Katinka ismét győzelmekkel zárta a hétvégét

Az Interfencing Debrecen SC vívónője, Battai Sugár Katinka nyerte a Budapesten rendezett harmadik Magyar Kupa fordulót, amely egyben az U23-as európai körversenysorozat része is volt.

Fotó: Interfencing DSC

Battai győzelmével az összetett Magyar-Kupát is elhódította.

A debreceni lányoknak nem jelentett gondot a csoportkörből történő továbbjutás. Battai Sugár Katinka és Simon Petronella egyaránt a táblára került. Simon a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésen szenvedett vereséget fehérorosz ellenfelével, Ivanishchankával szemben.

Battainak a legjobb 16 között az orosz Klimova nehezítette meg a dolgát (15-14), a végjátékra azonban lendületet kapott a debreceniek tehetsége. A negyeddöntőben a felnőtt válogatott Záhonyi Petra (15-8) kapitulált, majd az elődöntőben a szintén válogatott Katona Renátát (15-12) sikerült felülmúlni. A döntőben a fehéroroszok legjobbja, Kaspiarovich sem tudta megállítani a sziporkázó Battait, aki 15-7-re múlta fölül riválisát.

A debreceni kardtündér az U23-as európai kupagyőzelmével, megnyerte az összetett felnőtt magyar kupát is.

A friss kupagyőztes fáradtan, de boldogan értékelt: „nem sikerült jól a csoportköröm, nem voltam elégedett a mozgásommal. A táblán szenvedős asszót nyertem Alexandra ellen, és azután összeállt a mozgásom. Nem könnyítettem meg a mesterem feladatát, szerintem ő fáradtabb volt a végén, mint én” – jegyezte meg viccesen a friss Magyar Kupa győztes Battai.

„Nem könnyítették meg a lányok a hétvégémet – kezdte értékelését Dávid László, a debreceni vívók kardmestere – Olyan sírva-szenvedősre sikerült ez a verseny. Sugi azonban megmutatta, hogy nem csak tehetsége, hanem hatalmas szíve is van ehhez a sporthoz. Aki vívott már életében az tudja, hogy milyen az az érzés, amikor az embernek nincs jó napja. Az igazi klasszisok ismérve, hogy így is tudnak rangos versenyt nyerni.”

Interfencing DSC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában