megtelt élettel

2020.05.17. 13:05

Újra fogadja a látogatókat az Oláh Gábor utcai Sportcentrum

A „kötelező” otthonlét után többen kimerészkedtek a szabadba, hogy mozogjanak kicsit.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Megnyitotta kapuit az Oláh Gábor utcai Sportcentrum az edzeni vágyók előtt a hétvégén. A hétköznapokon csak azok használhatják a pályákat, akik a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSI) sportolói, viszont hétvégente bárki, aki mozogni kíván a szabad levegőn. Ottjártunkkor bringások, futók, „focisták” foglalták el a terepet, hogy a karantén után ismét formába hozhassák magukat, felelevenítsék tudásukat, újra kedvenc cseleikkel, „ugratásaikkal” szórakoztassák barátaikat.

Otthoni próbálkozás

Többen kosarazással, amerikai focizással ütötték el a kora délutánjukat, Balogh Ádám barátaival érkezett a sportpályára, először pattogtatták, majd rúgták a bőrt.

– Nagyon vártuk, hogy megérkezzen a jó idő, és vele enyhüljenek a korlátozások. Végre „kiszabadulhattunk” a négy fal közül, és mozoghattunk kicsit. Nálam a sport mindig a szabadidős tevékenységek része volt, a veszélyhelyzet előtt is rendszeresen kijártunk sportolni. Hiányzott a mozgás, és a barátok, voltak gyenge otthoni próbálkozások, de azért a szabadban és haverok között sportolni is más – mondta, majd barátnője, Fige Zsanett kiegészítette: „Most már a heti néhány órát beiktatjuk, kicsit kijöttünk a kondiból, de nagyon jól esett megmozgatni az izmokat” – hangsúlyozta.

Egészséges életmód

András barátjával a füves pályán dobálták a labdát, nem éppen a megszokott módon, ugyanis amerikai focit játszottak. Mindkettőjük számára fontos, hogy egészséges életmódot tudjanak folytatni, nagyon hiányzott nekik a terep és a levegő.

– A karantén ideje alatt sem mozogtam kevesebbet, a sport az életem része, és igyekeztem formában tartani magam. Kicsit belekóstolhattam, hogy a négy fal között milyen mozgásformákat lehet csinálni, de azért a szabadban mégiscsak más. Aki szeret mozogni, annak csak ajánlani tudom a sportpályát. A megfelelő biztonsági előírásoknak betartva, kisebb csoportokban nyugodtan ki lehet jönni – mondta.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában