vívás

2020.11.30. 14:49

Négy döntős helyezést értek el a vívók a Magyar Kupában

Múlt hétvégén rendezték meg a kadet és junior kardvívók idei 4., egyben utolsó Magyar Kupa viadalát a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Az Interfencing Debrecen SC versenyzői Battai Sugár távollétében is kitettek magukért, hiszen minden versenyszámban sikerült döntős helyezést produkálniuk.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Szombaton a kadet (U17) lányok mezőnyében Wladimír Véda végzett a 8. helyen. Vasárnap a juniorok (U20) között pedig Simon Petronella lett 7. úgy, hogy a nyolcas döntőbe kerülésért a junior Európa-bajnok, BVSC-s Pótz-Nagy Fannit győzte le – közölte az Interfencing Debrecen SC.

Wladimír Véda, Bányay Marcell, Simon Petronella | Fotó: Interfencing Debrecen SC

A fiúknál Bányay Marcell folytatta remek szériáját. Bravúrt végrehajtva, nem csak saját korosztályában, hanem a 3 évvel idősebbek között is a legjobb 8-ba jutott. Ezzel 4 év után szerepelt újra debreceni férfi kardvívó junior országos verseny döntőjében.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy idáig eljussak. Úgy érzem ez a hétvége inkább szólt a küzdésről, mint a vívásról. Többször is nagy hátrányból sikerült fordítanom, de Lacibá’ végig ott volt mögöttem, az ő segítségével tudtam visszajönni az asszókba. Még sosem vívtam ennyit egy hétvégén, nagyon elfáradtam a végére.” – mondta Bányay a verseny után.

Dávid László, az egyesület edzője így értékelte az idei év utolsó utánpótlás versenyét: „Mindkét szakágban és mindkét korosztályban volt döntős eredményünk. Ezt még a tradicionális, nagy egyesületek mindegyike sem mondhatja el magáról. Kitettek magukért a sportolóink, akiknek ezúton is szeretnék gratulálni! Folytatjuk tovább a folyosó projektet, hogy a debreceni vívósport szurkolóinak a jövőben is legyen kikért szorítani.”

Fotó: Interfencing Debrecen SC

A Tatán rendezett felnőtt női párbajtőr Magyar Kupa 2. fordulójában a szintén interfencinges Kálmán Gyöngyvér, a legjobb cívisvárosiként az előkelő 15. helyen végzett a több mint 80 fős mezőnyben.

Eredmények:

Kadet férfi kard Magyar Kupa 4. forduló: 58 induló

Bányay Marcell (Interfencing DSC) 5. hely

Sápi Vince (Interfencing DSC) 11. hely

Kadet női kard: 43 induló

Wladimír Véda (Interfencing DSC) 8. hely

Tóth Liliána (Interfencing DSC) 14. hely

Kónya Csenge (Interfencing DSC) 27. hely

Junior férfi kard: 61 induló

Bányay Marcell 7. hely

K. Szabó Mátyás (Interfencing DSC) 26. hely

Sápi Vince 30. hely

Junior női kard: 42 induló

Simon Petronella (Interfencing DSC) 7. hely

Kónya Csenge (Interfencing DSC) 16. hely

Wladimír Véda 26. hely

Tóth Liliána 28. hely

Fekete Ágnes (Interfencing DSC) 36. hely

Felnőtt női párbajtőr Magyar Kupa 2. forduló: 83 induló

Kálmán Gyöngyvér (Interfencing DSC) 15. hely

Kálmán Zille (Interfencing DSC) 39. hely

Kocsis Evelin (Debreceni Sportcentrum) 68. hely

Babinszki Anna (Debreceni Sportcentrum) 75. hely

Reményi Réka (Debreceni Sportcentrum) 76. hely

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában