kosárlabda

2021.05.17. 17:38

DEAC: megszólalt a menesztett Kovács Adrián!

A szakember büszke a négy debreceni évére.

DEAC-Szolnoki Olaj Ffi. kosárlabda NBI. Play OFF

Fotó: Napló-archív

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír vasárnap délután, hogy Kovács Adriánt felmentette vezetőedzői tisztségéből a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata, és helyette a bajnokság hátralévő részében eddigi segédedzője, Andjelko Mandics irányítja a gárdát. A Hajdú-bihari Napló Kovács Adriánt kérdezte a történtekről.

– Nincs semmilyen rossz érzésem a történetekkel kapcsolatban –szögezte le a fiatal szakember. – Fontos számomra is, hogy miként végződik ez a szezon a csapat számára, szurkolok a fiúknak. Enyémnek érzem az elkövetkező eredményeket is, ami remélem, egy bronzérem lesz és európai kupaindulás. Nagyon jó négy évet tudhatok a hátam mögött, amire igen büszke vagyok. Köszönöm a klubnak, amiért megadta a lehetőséget, hogy vezetőedzőként is kipróbálhassam magam. Büszke lehetek a csapat és a szakmai stáb teljesítményére, mindent kiadtunk magunkból, tiszta szívből azért dolgoztunk, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el a DEAC. Próbáltuk újra visszahozni a szurkolóknak, a városnak, az egyetemnek azt a nívót, amely a debreceni kosárlabda korábbi aranykorához méltó.

„Örülök, hogy részese lehettem ennek a négy évnek, és kivehettem a részem abból a munkából, fejlődésből, amivel Debrecen visszakerült a magyar kosárlabda térképére”

– emelte ki Kovács.

A eddigi összes élvonalbeli szezonjának tevékeny részese volt, két idényen át Berényi Sándor másodedzőjeként segítette a csapatot, míg a mögöttünk álló két kiírásban már a vezetőedzői feladatokat látta el. A fiatal szakemberrel idén története során először jutott rájátszásba a DEAC, a Magyar Kupában pedig a klub legnagyobb sikerét elérve ezüstérmet szerzett.

– Emocionálisan, fizikálisan nagyon sokat kivett belőlünk ez az utolsó periódus – ismerte el az egykori vezetőedző. – Azt gondolom, emiatt nem tudtunk úgy koncentrálni a következő célra, ahogy kellett volna. Sajnos ez így alakult, de a szezonnak még nincs vége. Hiszen hiszek abban, hogy a szakmai stábbal is a srácok ki tudják harcolni a bronzérmet. Ha esetleg nem sikerülne, akkor is mindenki emelt fővel térhet haza, mert úgy is remek évet zárunk. Aki követett minket, aki szeretett minket, az tisztában van azzal, hogy történelmi sikert értünk el a kupaezüsttel. Az is igaz, hogy a szezon végére egy kicsit el is fogytunk, és a mutatott játékunk nem hozta azt a szintet, amit többen elvártak volna tőlünk. Ilyenkor érzi az ember, hogy mennyien szeretik, jól esik, hogy ennyien segítenek, vagy próbálnak segíteni. Bennem is kell most ülepedni ennek a négy évnek, hiszen távol voltam a szüleimtől, távol voltam a családomtól, a menyasszonyomtól, most az a legfontosabb, hogy újra láthassam őket, pihenhessek, feltöltődjek, és majd miután összeszedtem magam egy kicsit, minden pozitív energiát megmozdítok annak érdekében, hogy a következő lépés is továbbra is előrevigye a karrierem.

„Tiszta a lelkiismeretem, és DEAC-szurkoló maradok továbbra is!”

– mondta el Kovács Adrián.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában