vívás

2021.12.05. 08:44

Battai Sugár junior világkupa-győztes lett

A debreceni kardvívó olimpikon mögött további két magyar versenyző, Szűcs Luca és Keszei Kira végzett a dobogón a lengyelországi viadalon.

Fotó: Interfencing Debrecen Sport Club-archív

Húsz hónap után rendeztek ismét világkupa versenyt a junior (U20) korosztályú kardvívóknak. A versenynek a lengyelországi Sosnowiec adott otthont. A szombati versenynapon a hölgyek ragadtak fegyvert. A 142 induló közül hárman képviselték az Interfencing Debrecen SC-t, Battai mellett Tóth Liliána és Simon Petronella állt még pástra debreceni színekben, ám nekik nem sikerült továbbjutniuk a csoportkörből. Sugár egyetlen megingástól eltekintve – 5 győzelem, 1 vereség – sikeresen teljesítette a selejtezőket, s magabiztosan, kiemeltként jutott tovább a 64-es direkt kieséses táblára – olvasható az Interfencing Debrecen Sport Club közleményében.

A 32 közé kerülésért kis túlzással bemelegíteni sem tudott Sugi, ellenfele nem tanúsított túl nagy ellenállást (15-1), a következő fordulóban már valamivel szorosabb volt a küzdelem (15-3). A nyolcas döntőbe kerülésért az orosz Bulukova következett, aki végül 12 tusig is eljutott a 18 éves debreceni kardozó ellen, majd a negyeddöntőben egy újabb orosszal került szembe Dávid László tanítványa, de Zinyukhina sem tudta az útját állni (15-13). Az elődöntőben a francia Aime (15-11), a döntőben pedig a BVSC-s Szűcs Luca (15-9) maradt alul Battai Sugival szemben, aki ezzel a junior világkupa-győzelemmel tovább bővítette nem mindennapi eredménylajstromát.

Vasárnap a lányok csapat- és a fiúk egyéni versenyével folytatódik a sosnowieci világkupa.

– Legutóbb még kadet koromban indultam junior világkupán, úgyhogy nagyon örültem, hogy végre ismét versenyezhetünk... Az pedig, hogy így sikerült, természetesen, még inkább boldogsággal tölt el. Egész nap élveztem a versenyt, és úgy érzem, hogy sikerült kiegyensúlyozottan, jól vívnom. A két orosz ellen volt szorosabb az asszóm, de ott is kellően tudtam koncentrálni, amikor a legfontosabb volt. Nagyon örülök, hogy a lányoknak is ilyen jól alakult ez a nap, vasárnap innen folytatjuk tovább... – nyilatkozta a Magyar Vívó Szövetség honlapjának a cívisvárosi aranyérmes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában