Labdarúgás

2023.02.19. 19:28

Hihetetlen izgalmak, szépségdíjas találatok, és Loki-siker született

Fordulatos mérkőzésen, Dorian Babunszki duplájával és Mance találatával 3–2-re győzte le a DVSC a Honvédot idegenben.

Dorian Babunszki kétszer is betalált a Honvéd ellen

Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

Az utóbbi időben egymás ellen produkált eredményeik alapján gólgazdag mérkőzést vetített előre a vasárnap esti Budapest-Honvéd–DVSC összecsapás; mint utólag kiderült, ezúttal sem kellett csalódniuk a szurkolóknak. Nem sokon múlott, hogy rögtön az elején előnybe kerüljön a Loki, Ferenczi vette célba a kaput, Szappanos vetődve Dorian Babunszki elé tolta a labdát, aki a jobb alsó mellé lőtt. A folytatásban is nyomott a piros-fehér gárda, több ígéretes helyzetet alakított ki a Debrecen, azonban az első találat váratott magára.

Szrdjan Blagojevics vezetőedző egyébként épp a Kispest ellen mutatkozott be az ősszel a Loki kispadján. Akkor a 48. percben már 4–0-ra vezettek Bódi Ádámék, igaz, a vége izgalmasan alakult, de 4–3-ra így is nyerni tudtak a cívisvárosiak.

A 21. minutumban két nagy lehetőség is adódott a mieink előtt: előbb Dzsudzsák indult el a bal szélen, középre adott, Manrique érkezett, ám Lovric elrúgta előle a labdát, majd pedig Sós lövésébe is belevetődött. Rögtön utána Varga kínálta meg Szappanost, azonban a hálóőr biztosan fogta a labdát.

A 27. percben aztán már nem volt menekvés; Sós gyönyörűen ívelt középre Babunszkihoz, aki két védő között bólintott magabiztosan a bal alsóba, 1–0 a DVSC-nek. (Ezzel a Debrecen északmacedón támadója elmondhatja magáról, hogy az eddigi négy tavaszi forduló során mindegyiken betalált.) Nem sokkal rá majdnem egyenlítettek a hazaiak, Tamás a 16-os bal sarkáról tekert rá, a játékszer a kapufán csattant, a kipattanót Capan mellé rúgta.

Átvette az irányítást a Honvéd, volt elképzelés a játékukban, azonban a helyzetkihasználással és a pontossággal hadilábon álltak a fővárosiak.

Volt tartása a DVSC-nek

Kusnyírt kétszer is ápolni kellett még az első félidőben, és ugyan a szünet után kijött, viszont csak nem tudta folytatni, lesántikált a pályáról, a helyére az a Varga Kevin állt be, aki csütörtökön tért vissza a Lokiba. Mindez azt jelentette, hogy Szécsiből jobbhátvéd lett.

Ott folytatta a Kispest, ahol a térfélcsere előtt abbahagyta, azzal a különbséggel, hogy ezúttal góllal sikerült befejezni egy támadást. A 48. percben Lukics tálalt a kapu elé, Szécsit megelőzve Domingues érkezett, és vette be közelről Megyeri kapuját. Az egyenlítés megzavarta a Lokit, mely nem sokkal rá ismét kapitulált. Szécsi hibázott a középpályán, Lukics indulhatott meg ajtó-ablak helyzetben, 15 méterről lőtte ki a bal alsót, 2–1.

Megérezte a vérszagot a Honvéd, folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégeket, és kis híján a harmadik gólt is sikerült megszerezni. Lukics lapos beadását Doka lőtte el ötről, de Megyeri a helyén volt, majd Mitrovics elé került a labda, a lökete a földön fekvő Lagator hátát találta el, ám itt még mindig nem volt vége, Dreskovics mentett Kocsis elől az ötös bal sarkán.

A kispesti drukkerek épp a Loki egykori legendás vezérszurkolóját, Komáromi Gábort éltették, mikor a semmiből egalizált a hajdú-bihari egylet. Szappanos szabadított fel rosszul, Babunszki csapott le a lehetőségre, majd jó harminc méterről az üres kapuba emelt a 73. minutumban. A hajrában aztán fordítottak Blagojevics tanítványai, Loncsar szolgálta ki Mancét, aki szépségdíjas mozdulattal sarkazta be a bőrt Szappanos lába között közelről.

Fordulatos, és gólgazdag összecsapást hozott tehát az OTP Bank Liga 20. fordulójában rendezett Honvéd–DVSC találkozó, mely a vendégek 3–2-es sikerét hozta. A Loki ismét bizonyította, van tartása, és küzdeni tudásból ötösre vizsgázott.

KSZD

OTP Bank Liga, 20. forduló

Honvéd-DVSC 2-3 (0-1)

Bozsik Aréna, 4938 néző. Vezette: Bognár T.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Prenga, Capan – Doka, Gomis (Plakuscsenko, 85.) , Mitrovic, Tamás K. – Kocsis D (Ennin, 66.)., Lukic, Domingues (Átrok, 66.). Vezetőedző: Dean Klafuric

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Varga K., 46.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 70.), Manrique – Szécsi, Dzsudzsák (Deslandes, 88.), Sós (Mance, 70.) – Dorian Babunski (Ojediran, 88.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gól: Domingues (47.), Lukic (55.), illetve Dorian Babunski (27., 72.), Mance (86.)

Sárga lap: Capan (44.), Ennin (82.), illetve Dreskovic (66.)

Mesterszemmel

Dean Klafuric: Csalódottak vagyunk, de erősnek kell maradnunk. Izgalmas meccs volt, közel álltunk a győzelemhez, azonban nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Gratulálok a Debrecennek, úgy gondolom, Magyarországon a DVSC játssza a leginkább megtervezett támadófutballt.

Szrdjan Blagojevics: Nagyon örülök a győzelemnek, ez egy tipikus magyar bajnoki mérkőzés volt, kiélezett és stresszes. Olyan volt, mint ha egy hullámvasúton ülnénk. Jól kezdtünk, az első 20-30 percben játszottunk a legjobban, amióta a klubnál vagyok. Szünet után viszont két könnyű gólt kaptunk, ilyeneket nem szabad beszedni, túl naivak voltunk. Ezt követően a kapusunk nagyszerűeket védett, majd jött a kulcsmomentum, amikor Dorian Babunski egyenlíteni tudott, utána pedig meglett a győztes gól is. Összességében elégedett vagyok, hiszen győztünk, a cserék is jól szálltak be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában