Vívás

2023.06.30. 18:11

Battai Sugárék bronzérmesek az Európa Játékokon

A krakkói központú Európa Játékok vívóversenyeinek utolsó napján női kardozóink csapatban léptek pástra.

A harmadik helyezett magyar csapat Pusztai Liza, Szűcs Luca, Katona Renáta és Battai Sugár (b-j) a női kard csapatverseny eredményhirdetésén az Európa Játékokon a krakkói Tauron Arénában

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A DEAC vívójával, Battai Sugárral, valamint Pusztai Lizával, Szűcs Lucával és Katona Renátával felálló magyar kvartettnek a nyolcaddöntőben nem kellett vívnia. A negyeddöntőben, a görögök ellen kezdtek a mieink, a 15 ezer férőhelyes Tauron Arénában rendezett mérkőzésen 45:30-ra győzött csapatunk. És ugyan pár nappal ezelőtt a debreceni kardozó számára nem alakult jól az egyéni viadal, hiszen nem sikerült a főtáblára jutnia, ám most vezéregyénisége volt a válogatottnak, plusz 11 tussal zárta a negyeddöntőt, olvasható a deac.hu-n.

Az elődöntőben a klasszikusnak számító magyar-olasz csata következett. Sokáig szoros volt az asszó, de végül a taljánok nyertek 45:40-re. Battai Sugár ezúttal is a csapat legjobbja volt, befejező emberként 31:40-nél lépett pástra, és Criscio ellen feljött 40:43-ra. Felcsillant a remény, ám az utolsó két tust az ellenfél vitte be, így az olaszok jutottak a döntőbe.

A bronzért a bolgárok ellen vívtunk. A közel felénél 20:15-re vezettek Neikováék, majd Szűcs Luca asszója jól sikerült Yoana Ilieva ellen, így már csak kéttusos hátrányban volt együttesünk, amikor Battai Sugár következett. A DEAC sportolója döntetlent vívott Hramovával, majd Szűcs Luca egy tusra csökkentette a hátrányt, a következő ember, Pusztai Liza pedig fordított.

Az utolsó ember ezúttal is Battai Sugár volt, aki 40:36-os magyar vezetésnél vette át a stafétát, és a győzelmet már nem engedte ki a kezéből: 45:40-re nyert válogatottunk, amely így bronzéremmel zárt az Európa Játékokon, és újabb fontos pontokat szerzett az olimpiai kvótához.

Katona Renáta, Battai Sugár, Szűcs Luca és Pusztai Liza (b-j) öröme a bolgár válogatott ellen a női kardcsapat bronzmérkőzése után az Európa Játékokon a krakkói Tauron Arénában
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Könnyebb meccsre számítottam, főleg az alapján, ahogy korábban ma vívtunk, mert mindenki magabiztosan és jól vívott. Persze az olaszok elleni meccsen kevésbé ment, de ott sem vívtunk rosszul, szorosabban is alakulhatott volna” – értékelte a csapat napi teljesítményét a bronzmeccs után az MTI-nek Battai Sugár, a válogatott befejező embere. „A bolgárok ellen az első két asszómat vívhattam volna jobban, ott még talán kicsit be voltam feszülve. Az elején a hosszú ápolás és az azt követő vitás tus, amit ellenem adott a bíró egy kicsit megzavart. De a vége jól sikerült és nagyon örülünk az éremnek” – tette hozzá.

Európa Játékok, Krakkó, női kard, csapat

Negyeddöntő: Magyarország–Görögország 45:30 (Battai +11, Pusztai +3, Katona +3, Szűcs -2)
Elődöntő: Magyarország–Olaszország 40:45 (Battai +3, Szűcs +2, Katona -4, Pusztai -8)
A 3. helyért: Magyarország–Bulgária 45:40 (Pusztai +5, Szűcs +2, Battai -2)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában