DVSC

2023.08.08. 14:32

Megyeri Balázs: Fizikailag nagyon megterhelő két meccs vár ránk

A kapus legutóbb hős volt az Alashkert ellen.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Csütörtökön Bécsben játszik a DVSC az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében, és ha továbbjut a Loki, a következő körben a Fiorentina ellen játszana. Kellemes úti cél – noha az osztrák fővároshoz nem Debrecen a legközelebbi magyar város, a Loki játékosai szerint gyorsan odaérnek Bécsbe – írta a DVSC Fanatics Facebook-oldala. 

Ez azért is lehet fontos, mert az előző körben az örmény Alashkert kiejtése logisztikai gondokat is okozott: noha a hajdúsági város repteréről is elindulhat a csapat, visszafelé már nem volt zökkenőmentes az utazás, idegőrlő várakozást követően indulhatott csak a küldöttséget szállító gép. 

A lényeg azonban az, hogy a továbbjutás megvan. Noha idegenben győzött a Loki 1–0-ra, az örmény együttes a Nagy­erdei Stadionban már 2–0-ra vezetett, és Dzsudzsák Balázs góljával mentette hosszabbításra a párharcot a magyar csapat. A ráadásban nem esett gól, tizenegyesekkel ment tovább a hétszeres magyar bajnok, ebben pedig főszerepe volt Megyeri Balázsnak. A Nemzeti Sport Online a Loki hálóőrével készített interjút a csütörtöki bécsi mérkőzést megelőzően – Bevallhatjuk, az idegenbeli győzelem után egyszerűbb visszavágóra számítottunk. Tanultunk belőle, és máris itt a következő feladat. 

Persze, ugyanúgy készülünk, mint minden tétmérkőzésre, kíváncsian várom a két összecsapást, nagyszerű erőfelmérő lesz.

Biztos vagyok benne, hogy a bécsi és a debreceni találkozó is remek hangulatban zajlik, szerintem szoros mérkőzések lesznek – nyilatkozta. 

Megyeri az ellenféltől a tapasztalt csatárt, Guido Burgstallert emelte ki – aligha véletlenül. Kerültek már szembe egymással, amikor a magyar labdarúgó a Greuther Fürth, az osztrák támadó pedig a Nürnberg játékosa volt, a két klubot néhány kilométer választja el, így arrafelé a legnagyobb presztízscsatának számít. Guido Burgstaller rutinos center, 34 éves, 2011 és 2014 között már volt a Rapid csatára, akkor 109 tétmeccsen 27 gólt szerzett. Utána Cardiffba szerződött, de ott csak három mérkőzésen játszott, ezután ment Nürnbergbe (70 tétmeccsen 34 gól), onnan a Schalke 04-be szerződött (119 meccs, 32 gól), majd a St. Pauli következett (két idény, 57/31), tavaly pedig visszatért Bécsbe, a Rapidhoz, itt az előző idényben 43 találkozón 25 gólt szerzett. A válogatottban viszont nem tudott ilyen gólerős lenni, huszonöt fellépésén kétszer volt eredményes – Rutinos, jó csatár, oda kell rá figyelni. A felkészülés közben két élvonalbeli osztrák csapattal is találkoztunk, így biztosra vehetjük, fizikailag nagyon megterhelő két meccs vár ránk. Gyorsak, letámadnak, nem lesz sok helyünk futballozni, nagyon koncentráltnak kell lennünk – mondta. 

A tapasztalat sokat érhet, július közepén a Wolfsbergtől 1–0-ra, a Linzer ASK-tól 4–2-re kapott ki a Debrecen; a LASK az előző idényben a bajnokság negyedik helyén záró Rapid előtt végzett bronzérmesként. Most két forduló után négy pontjuk van a bécsi zöld-fehéreknek: az Altach ellen 4–0-ra győztek, érdemes kiemelni, hogy a mérkőzés első két gólját az RB Leipzig és az Ajax nevelése, a német utánpótlás-válogatott Nicolas-Gerrit Kühn szerezte, Jonas Auer lőtte a harmadikat, a végeredményt Guido Burgstaller állította be. Majdnem hibátlanul rajtolt a Rapid, mert az első fordulóban épp a LASK vendége volt, és bár Matthias Seidl góljával sokáig vezetett, a 90. percben gólt kapott, így meg kellett elégednie az egy ponttal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában