Kézilabda

2023.10.29. 10:40

Meccs közben hitték el a Loki kézisei, akár nyerhetnek is

A DVSC Schaeffler fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a Brest ellen.

Orosz Krisztofer

Fantasztikusan küzdöttek Füzi-Tóviziék

Forrás: Molnár Péter

Újabb győzelmet szerzett a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája 6. fordulójában. Az előzetes várakozások szerint a francia Brest volt a meccs esélyese, de a hazaiak játékán hamar látszódott: nem fogják megadni magukat a szombaton 16 órától kezdődő találkozón. A Loki gyakorlatilag az első pillanattól kezdve dominált, s sorra dobta be helyzeteit. A gall csapat ugyan zárkózott, de ettől nem estek kétségbe Kácsorék. A cívisvárosiak lendülete a végéig kitartott, s az utolsó 10-15 minutumban már nem volt kérdéses: újabb csodát láthattak a kézilabda szerelmesei a Debrecentől.  

Büszke játékosaira 

A lefújást követően Szilágyi Zoltán nagy mosollyal az arcán érkezett az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóra. A DVSC Schaeffler trénere elmondta, fantasztikus iramban játszottak játékosai, s a találkozó döntő periódusaiban higgadtak tudtak maradni. – Okos és higgadt játékot játszottunk. Nagyon érett és jó kézilabdát láttam. Végig nagyszerűen védekeztünk, igaz, voltak benne hibák. 

Sorsdöntő volt, hogy tudtuk javítani azt a hibát, hogy sok távoli lövésből kaptunk gólt. A második félidőben tudtunk lerohanás gólokat is szerezni, s ez hozta a győzelmet.

Rengeteg problémával küzdöttünk, ezért is külön öröm a siker. Mindenki hozzátette a magáét, ez a csapat diadala – kezdte. 

A vezetőedző továbbá kitért arra is, hogy mindössze hatodik Bajnokok Ligája meccsét játszotta a csapat, mégis a kulcspillanatokat nagyon rutinosan kezelték a lányok. Szilágyi Zoltán szerint a nehézségek miatt lekerült a teher a vállukról. – Amikor mindenki egészséges és komplettek vagyunk, akkor is a Brest lett volna a meccs esélyese. A hiányzóink miatt pláne, hogy ők voltak a favoritok. 

Ezt a helyén kezeltük, s a mérkőzés közben megéreztük a vérszagot, hogy megnyerhetjük a meccset.

A félidőben is csak azt beszéltük, hogy mindent ugyanúgy kell csinálni, ahogy addig. Szerencsére a lányok is elhitték, és sikerült itthon tartani a pontokat – mondta. 

Jovana Jovovics végezetül elmondta, nagyon elégedett a csapatteljesítménnyel. Úgy fogalmazott, csak ők tudják, mennyi munka van ebben a sikerben, s hogy az előző héten milyen problémákkal küzdöttek. 

A tények: 

EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló 

Vezette: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc, Vladimir Sokol 

DVSC Schaeffler–Brest 31–24 (15–14) 

DVSC Schaeffler: Catherine Gabriel – Hámori 3, Vámos 6, Töpfner 7 (5), Füzi-Tóvizi 1, Jovovics 2, Petrus 5 Cserék: Johansson, Bartulovics, Grosch, Csernyánszki 3, Planéta, Haggerty 1, Kelemen, Kácsor 3. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 

Brest: Filter – Cabral, Carlson 2, Mauny 1, Foppa 3, Maslova 9, Toublanc 5 (1) Cserék: Marinovics, Faure, Techer, Freriks, Cholevová, Delaye, Jarrige, Dembélé, Foggea, Barbosa 4 Vezetőedző: Pablo Morel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában