Tenisz

2023.10.16. 10:16

Marozsán Fábián újra csúcsot döntött!

A Hajdúszoboszlói SE kiválósága a karriercsúcsot jelentő 65. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Haon.hu

Marozsán Fábián ismét előrébb lépett

Forrás: NS-archív

A 24 éves magyar játékos a múlt héten a negyeddöntőig menetelt a sanghaji tornán – amelyet aztán legyőzője, a lengyel Hubert Hurkacz nyert meg –, s ezzel 26 helyet javított korábbi pozícióján. Marozsán a héten Antwerpenben indul, kedden játssza majd első mérkőzését, az ellenfele az ATP-rangsorban 69. perui Juan Pablo Varillas lesz – írja az MTI.

A nőknél továbbra sincs magyar az első száz között, a szintén HSE-játékos Bondár Anna 12 helyet rontva a 116. - a WTA honlapja szerint.

Irány Antwerpen

Közben kiderült, hogy Marozsán Fábián a korábbi tervekkel ellentétben elindul a héten antwerpeni keménypályás tenisztornán. A Sanghajban negyeddöntős játékos eredeti menetrendje szerint egy hetet Budapesten töltött volna, és csak egy héttel később versenyzett volna Bázelben. – Egyelőre próbálom felfogni, hogy milyen mérkőzéseket nyertem Kínában – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának. – Óriási dolog, hogy két meccset is tudtam játszani a centerpályán, és olyan ellenfelet vertem meg, mint Casper Ruud. 

A keleti világ nem igazán áll közel az ízlésemhez, de kellemes csalódás volt az egész ázsiai túra. Utána kicsit együtt tudtam lenni a családdal, vasárnap van az első itthoni edzésem, de este már repülünk is ki Antwerpenbe, ami egy bónusz, mert egyáltalán nem számítottam rá.

Marozsán a helyén kezeli a helyezését, és még előrébb kell jutnia ahhoz, hogy challengerek helyett stabilan csak az ATP Touron versenyezzen. Most még a határon van, mivel kell játszania challengereket, ATP selejtezőket és néha ATP-főtáblákat is.

– A januári Australian Openig az a cél, hogy bennmaradjak a 100-ban, és meglegyen a melbourne-i főtábla, ez most talán sikerült. Tervezem, hogy ha megengedhetem magamnak, akkor plusz egy emberrel utazom majd, aki lehet fiziós, masszőr vagy kondiedző – mondta. 

A párizsi játékokról szólva kiemelte, az utóbbi időben már motoszkál a fejében az olimpia, és bár a teniszben nem ez a legfontosabb, azért nagy dolog lenne neki is és Magyarországnak is, ha képviselhetné jövőre a hazáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában